33.8 C
Chania
Tuesday, July 2, 2024

Εκδήλωση της αδελφότητας Κρητών «Η Ομόνοια» για τα 100 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα

Ημερομηνία:

Η αθρόα προσέλευση των μελών και των φίλων της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» στο επιβλητικό Δημοτικό θέατρο του Πειραιά  την Κυριακή 23/2/2014 για την εκδήλωση που διοργανώθηκε από το σωματείο, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την μητέρα Ελλάδα, απέδειξε για άλλη μια φορά πως οι Κρήτες δεν ξεχνούν τις θυσίες των προγόνων τους και τους αποδίδουν τις τιμές που τους αξίζουν.

Η έναρξη του προγράμματος έγινε με την παρουσίαση της ιστορίας της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ», με την προβολή σχετικού ντοκυμαντέρ. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον  Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιά και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Σγουρό και τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Β. Μιχαλολιάκο.

Τέλος ο πρόεδρος της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» κ. Θ. Τσόντος πήρε τον λόγο και στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων πως «η σημερινή μέρα είναι ημέρα ιστορικής μνήμης και η εκδήλωση που με αίσθημα ευθύνης διοργάνωσε η «ΟΜΟΝΟΙΑ», μοναδικό σκοπό έχει, να κάνει γνωστό στα μέλη και τους φίλους της, ότι το σωματείο συνέβαλλε ηθικά και υλικά στην επίλυση του κρητικού ζητήματος και την εποχή εκείνη υπήρξε ο συνδετικός κρίκος μεταξύ του νησιού και του ελεύθερου ελληνικού κράτους. Σήμερα είναι μέρα ευγνωμοσύνης και τιμής για όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για τη λευτεριά μας και έχουμε χρέος να διατηρήσουμε άφθαρτα όσα μας κληροδότησαν. Η Κρήτη ήταν, είναι και θα είναι Ελληνική».

Η εκδήλωση με τις εναλλαγές παρουσίασης πολύτιμων εγγράφων από το αρχείο της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ», στα οποία φαινόταν η ενεργή συμμετοχή της Αδελφότητας στους αγώνες της Κρήτης για την πολυπόθητη Ένωση με την μητέρα πατρίδα, την προβολή φωτογραφιών τοπίων της Κρήτης και των δραστηριοτήτων του συλλόγου, τους λεβέντικους κρητικούς χορούς από την νεολαία και  τη μελωδική φωνή και λύρα  του καταξιωμένου κρητικού καλλιτέχνη Βασίλη Σκουλά καθήλωσε τους θεατές, που παρέμειναν στις θέσεις τους ως το τέλος του προγράμματος.

Την εκδήλωση στήριξαν: η Περιφέρεια Αττικής και Κρήτης, 11 Δήμοι που υπάγονται στο καταστατικό της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» και φορείς του Πειραιά.

Το πρόγραμμα παρουσίασαν οι αντιπρόεδροι Α.- Μ. Ντουντουνάκη και Ι. Παπαδάκης.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ασέβεια που έδειξε η ΕΡΤ στον Γιώργο Σγουράκη

Η Ηρακλειώτισσα δημοσιογράφος Νέλλη Κατσαμά υπενθυμίζει την ασέβεια που...

Γιάννης Σμπώκος: Έφυγε από τη ζωή ένας πρωτοπόρος του τουρισμού

Ένας πρωτοπόρους του τουρισμού της Κρήτης, ένας άξιος επιχειρηματίας...

Κρήτη: Αφανίζονται οι αμπελώνες – Κίνδυνος για έλλειψη κρασιού στα οινοποιία

Τον κώδωνα του κινδύνου για τον κρητικό αμπελώνα έκρουσαν όλοι όσοι...