Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων και της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καταγγέλλουν και καταδικάζουν την κλιμάκωση της επιθετικότητας του Ισραήλ απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό, που εκφράζεται και με τη μορφή χερσαίων επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας με αποτέλεσμα μέχρι στιγμής οι νεκροί να ξεπερνούν τους 2100, με το 70,73% των θυμάτων να είναι άμαχοι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ , οι τραυματίες να ανέρχονται πλέον σε πολλές χιλιάδες, ενώ οι παλαιστίνιοι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ξεπερνούν τους 18000.

Για τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού που βρίσκεται σε εξέλιξη όλες αυτές τις μέρες είναι απροκάλυπτες οι ευθύνες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που αβαντάρουν ανοιχτά το Ισραήλ, της ΕΕ που τηρεί πολιτική ίσων αποστάσεων μεταξύ θύτη και θύματος, αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) που όχι μόνο δείχνει ανοχή σε όσα συμβαίνουν, αλλά την ίδια στιγμή συνεχίζει τις οικονομικές συμφωνίες, τις συνεκπαιδεύσεις και τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια μεταξύ των ελληνικών και των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Το ΝΑΤΟ αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη, πιο δυνατή και επιθετική στρατιωτική συμμαχία στον κόσμο. Ενώ κυριαρχείται σταθερά από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ αποτελεί ταυτόχρονα πυλώνα της “στρατηγικής άμυνας” της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για το αντιιμπεριαλιστικό – αντιπολεμικό κίνημα της χώρας μας, γενικά για το λαϊκό κίνημα είναι αδιαπραγμάτευτο το αίτημα να σταματήσουν τώρα οι βομβαρδισμοί και οι επιχειρήσεις στη Γάζα, καθώς και το δικαίωμα του κάθε λαού να αγωνίζεται για την πατρίδα του.

Σήμερα είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε να ενταθεί η πάλη του λαού και της νεολαίας για αποδέσμευση από κάθε ιμπεριαλιστικό οργανισμό, να δυναμώσει η αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό, να γίνει υπόθεση του λαού ο τερματισμός της αιματοχυσίας στην Παλαιστίνη

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, και η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, στα πλαίσια του εορτασμού για τα 65 χρόνια του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, και με αφορμή την επέτειο των 40 χρόνων από την εισβολή και κατοχή μέρους της Κύπρου, αλλά και του Διεθνούς Έτους 2014 για την Παλαιστίνη, που έχει προκηρυχτεί από τον ΟΗΕ, διοργανώνων πολιτιστική εκδήλωση συμπαράστασης προς τον Παλαιστινιακό λαό και καταδίκης της υδρόλυσης των Χημικών της Συρίας στη Θάλασσα της Μεσογείου, στις 2 του Σεπτέμβρη, στις 8 το απόγευμα, στο χώρο πίσω από το Γυαλί Τζαμισί.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν ως καλεσμένοι της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη ο Χρίστος Κουρτελλάρης, ΓΓ του Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης, και ο Άκελ Τακάζ, πρόεδρος την Παλαιστινιακής Επιτροπής Ειρήνης και αλληλεγγύης, συντονιστής Μέσης Ανατολής του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης.

Απαιτούμε άμεσα :

  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΧΕΡΣΑΙΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης
  • Να κλείσει άμεσα η Αμερικανονατοϊκή Βάση στη Σούδα, καθώς και το νατοϊκό στρατηγείο στη Λάρισα, και κάθε Αμερικανική και Νατοϊκή Βάση.
  • Να αποχωρήσει ο ισραηλινός στρατός κατοχής και οι έποικοι από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη
  • Να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές και να επιστρέψουν όλοι οι Παλαιστίνιοι στις εστίες τους.
  • Να γκρεμιστεί το τείχος διαχωρισμού
  • Να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες οικονομικής και στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ.
  • Τη δημιουργία ανεξάρτητου, βιώσιμου ,πλήρως κυρίαρχου Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ.
"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Εξιχνιάστηκαν 4 υποθέσεις κλοπών σε Χανιά και Ρέθυμνο – Συνελήφθησαν 5 άτομα

Πέντε άτομα, τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, συνελήφθησαν κατά την επιστροφή τους στο λιμάνι του…

1 hour ago

SOS εκπέμπουν οι λιμενικοί της δυτικής Κρήτης για το μεταναστευτικό

“Δοκιμάζονται οι αντοχές μας” αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού…

1 hour ago

Τέμπη: Οι 15 τόνοι ξυλόλιο «καίνε» την κυβέρνηση – Σάλος με τα στοιχεία – σοκ που ανέδειξαν οι πραγματογνώμονες

Σάλος έχει προκληθεί από την αποκάλυψη για τη μπάλα φωτιάς που ακολούθησε της σύγκρουσης τρένων στα Τέμπη.…

1 hour ago

Άρθρο Β. Κοντεζάκη: Σκέψεις με αφορμή τις εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Το όραμα καταρχήν είναι για ένα ανεξάρτητο, μαχητικό, παραγωγικό και ανοικτό στα μέλη του και…

1 hour ago

This website uses cookies.