20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Εκδήλωση της ΚΝΕ ενάντια στην εμπορευματοποίηση του αθλητισμού

Ημερομηνία:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Τ.Σ Χανίων της ΚΝΕ την Κυριακή στο Κολυμπάρι Χανίων. Στις 16:00 έγινε φιλικό στο γήπεδο Κολυμπαρίου ανάμεσα στην Αθλητική Ένωση Ραπανιανών-Καμισιανών «Ο Ποσειδών».Δεν έλλειψε το κέφι και τα πειράγματα μεταξύ των συμμετεχόντων. Για την ιστορία με την επιείκεια που έδειξε η ποδοσφαιρική ομάδα, η ΚΝΕ κατέκτησε δύσκολη νίκη με 2-3.

Στην εκδήλωση έπαιξε μουσική ο Γρηγόρης Νικολόπουλος, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Δημήτρης Ανθούσης μέλος του Γραφείου της Τ.Ε Υπαίθρου Χανίων του ΚΚΕ και προπονητής του Ποσειδώνα. Τονίστηκε η έλλειψη χρηματοδότησης από το κράτος στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, με αποτέλεσμα τα ερασιτεχνικά σωματεία να λειτουργούν με μεγάλη δυσκολία.  Γιγαντώνεται ο ιδιωτικός τομέας, όπως τα ιδιωτικά γυμναστήρια, οι πισίνες, τα γήπεδα 5Χ5, τα κλαμπ κλπ.

Από το 1979, με το Ν. 879, η ΝΔ επίσημα παρέδωσε το ποδόσφαιρο στο μεγάλο κεφάλαιο και έβαλε το θεμέλιο λίθο γι’ αυτό που ονομάζεται επαγγελματικός αθλητισμός.

Άνοιξαν οι πόρτες, σε όλο το φάσμα του αθλητισμού και σε όλα τα αθλήματα, στα μονοπώλια. Ακόμα και οι κανονισμοί των αθλημάτων αλλάζουν στην κατεύθυνση να δημιουργηθεί ένα θέαμα από λίγους για κατανάλωση από τους πολλούς. Νέα αθλήματα δημιουργούνται με σκοπό το θέαμα και τα κέρδη των πολυεθνικών. Επίσης τραγικές είναι οι ελλείψεις σε αθλητικές εγκαταστάσεις σε αθλητικές υποδομές ειδικά στην Ύπαιθρο, με πολλαπλές συνέπειες στην ζωή της νεολαίας της λαϊκής οικογένειας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Πλατανιά, που προβλέπει είσοδο για την χρήση του κλειστού γυμναστηρίου Ταυρωνίτη-Αλικιανού. Είναι λοιπόν αναγκαίο να γίνει υπόθεση του λαϊκού-εργατικού κινήματος, του μαθητικού κινήματος, των ίδιων των αθλητών των ερασιτεχνικών σωματείων, η διεκδίκηση για ουσιαστική στήριξη από το κράτος του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Στην συνέχεια παρουσιάστηκαν ερωτηματολόγια που είχαν συμπληρωθεί τις προηγούμενες μέρες από μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Πλατανιά. Η κουβέντα άνοιξε γύρω από ζητήματα όπως το τι διδάσκεται στα σχολεία, τι μαθητικό κίνημα χρειάζεται, ποιος είναι ο πραγματικός υπεύθυνος για αυτά που βιώνει η λαϊκή οικογένεια.

Στην εκδήλωση δόθηκε επίσης η υπόσχεση ότι ΚΚΕ και ΚΝΕ θα πυκνώσουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την νεολαία της περιοχής.

Ραντεβού δόθηκε για τα μαθητικά φεστιβάλ το Σάββατο 4/4 στις 17:30 στο Καστέλι, σε αίθουσα του Δημαρχείου και την Κυριακή 5/4 στις 19:00 στον Τσιβαρά, στο χώρο του πολιτιστικού συλλόγου.

Το κεντρικό μαθητικό φεστιβάλ στα Χανιά, θα πραγματοποιηθεί στις 4/4 στο πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Κωνσταντής από τα Χανιά που έγινε στα 21 του… τουρκοφάγος

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο Ολυμπιακός προκρίθηκε σε ημιτελικά ευρωπαϊκής...

Κλειστό την ερχόμενη Δευτέρα το ΚΕΠ στο Βαμβακόπουλο

Από τη Διεύθυνση ΚΕΠ του Δήμου Χανίων γνωστοποιείται ότι...