22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Εκδήλωση της Rosa Nera με τον διασώστη Ιάσονα Αποστολόπουλο

Ημερομηνία:

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 18 έτη λειτουργίας της κατάληψης Rosa Nera ο διασώστης Ιάσονας Αποστολόπουλος θα δωσει ομιλία την Τριτη 21 Ιουνίου στις 8 το βράδυ στην αυλή της κατάληψης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

Η θεματική της εισήγησης του συντρόφου διασώστη έχει θέμα την «Θαλάσσια διάσωση, την συνοριακή βία, τα pushbacks και τις αντιστάσεις στην θανατοπολιτική των ευρωπαϊκών κρατών».

Από την Κατάληψη Rosa Nera θα γίνει αναφορά στα ζητήματα προστασίας των προσφύγων στις καραβιές στην Κρήτη, τις θανατηφόρες επαναπροωθήσεις στον Έβρο όπως και στα ζητήματα επικοινωνίας με τις οικογένειες των
αγνοουμένων, των διασωθέντων (που άμεσα γίνονται κρατούμενοι), όπως και των ανθρωπων που χάθηκαν λόγω των πολιτικών του θανάτου.

Ο Ιάσονας Αποστολόπουλος θα ανοιξει τα ζητήματα γύρω από την ανυποχώρητη, συλλογική μάχη και τις νίκες των διεθνών κινήσεων αλληλεγγύης ενάντια στο μεγάλο, διακρατικό έγκλημα των καιρών και των κοινωνιών μας: Τον πόλεμο ενάντια στην προσφυγιά και την μετανάστευση, όπως και τον πόλεμο ενάντια στο δίκαιο της διάσωσης στην θάλασσα που έχει ήδη οδηγήσει στον θάνατο, τον εγκλεισμό, το δουλεμπόριο χιλιάδων ζωών κάθε ηλικίας και κοινωνικού φύλου, που βρίσκονται σε ανάγκη προστασίας.

Στόχος της εκδήλωσης, δεν είναι μόνο η διάγνωση των εγκλημάτων αλλά και η ενημέρωση για τις νίκες της ζωής, της αλληλεγγύης και της διάσωσης ενάντια στις πολιτικές του θανάτου. Και οι νίκες συμβαίνουν, όταν τα διεθνή δίκτυα των κινημάτων και των δικτύων αλληεγγύης συναντιούνται στον αγώνα για ζωή και ελευθερία.

Οι πρόσφατες ενορχηστρωμένες απειλές ενάντια στον σύντροφο διασώστη Ιάσονα Αποστολόπουλο από κυβερνητικούς και σκοτεινούς κύκλους της ελληνικής δεξιάς, έγιναν με αφορμη το διεθνές σκάνδαλο δημοσίευσης εκθέσεων όπου γίνεται σαφές πως η κυβέρνηση και οι πολιτικοί και κοινωνικοί της σύμμαχοι είναι υπεύθυνοι για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Η συζήτηση στην Κατάληψη Rosa Nera εντάσεται, αυτονόητα, σε μια προσπάθεια δικτύωσης όσων αντιστέκονται ενάντια στην καταπάτηση όσων κατακτήθηκαν με αίμα γύρω από το άσυλο και την ανθρώπινη μετακίνηση.

Η αλληλεγγύη θα νικήσει!!!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ