13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Εκκένωση στο υπό κατάληψη κτήριο ιδιοκτησίας του Πολυτεχνείου Κρήτης – Αντιδράσεις από υποστηρικτές των καταλήψεων

Ημερομηνία:

Ολοκληρώθηκε μετά από σχετική Εισαγγελική παραγγελία, αστυνομική επιχείρηση, που ξεκίνησε νωρίς σήμερα το πρωί, για την εκκένωση κτιρίου, ιδιοκτησίας του Πολυτεχνείου Κρήτης, το οποίο βρίσκεται στην οδό Μελιδονίου αρ. 31 στα Χανιά και τελούσε υπό κατάληψη από 24-12-2021.

Δυο άντρες ένας 44χρονος, ένας 33χρονος και μια 20χρονη γυναίκα, που έμεναν στο οίκημα απομακρύνθηκαν, ενώ στο σημείο παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις, που θα φρουρούν το χώρο μέχρι αύριο οπότε και θα αποδοθεί στο Πολυτεχνείο.

Οι δύο άνδρες και η νεαρή γυναίκα προσήχθησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Με ανακοίνωσή της η κατάληψη Rosa Nera εκφράσει την αλληλεγγύη της στην κατάληψη στέγης στην οδό Μελιδόνη

Όπως αναφέρεται σε σχετικό κείμενο που αναρτήθηκε μετά την εκκένωση της κατάληψης:

Σήμερα το πρωί 8/12 η κατάληψη στέγης στην οδό Μελιδόνη,εκκενώθηκε από αστυνομικές δυνάμεις. Οι συλληφθέντες κι οι συλληφθείσες είναι στο μπατσομέγαρο αυτή τη στιγμή. Γνωρίζουμε σίγουρα πως συνελήφθησαν τρεις άνθρωποι,αλλά ενδέχεται να είναι και παραπάνω.

Το κτίριο της οδού Μελιδόνη στην περιοχή της Σπλάτζια είναι ιδιοκτησίας του Πολυτεχνείου Κρήτης,το οποίο είχε γίνει δωρεά στο Πολυτεχνείο υπό τον όρο να χρησιμοποιηθεί για τη στέγαση της έκθεσης της Ελένης Φρατζεσκάκη,η οποία είχε επίσης γίνει δωρεά. Το Πολυτεχνείο 20 χρόνια τώρα δεν έχει αγγίξει το κτίριο, το οποίο ρήμαζε. Την τελευταία δεκαετία η μόνη συντήρησή του γίνεται από ανθρώπους οι οποίοι το χρησιμοποιούν για στέγαση.

Σε μια πόλη που η τουριστικοποίησή της ωθεί τους κατοίκους του κέντρου να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, αφού πολλοί πλέον αισχροκερδούν εκτοξεύοντας τις τιμές των ενοικίων, η δυνατότητα για στέγαση είναι οριακή. Πρέπει να δίνει κανείς πάνω από 400 ευρώ για ένα αξιοπρεπές σπίτι πλέον στα Χανιά.Πολλοί που δεν μπορούν να αντέξουν αυτό τον εκβιασμό ,επιλέγουν να κατοικίσουν σε εγκαταλελειμμένα σπίτια, συντηρώντας τα παράλληλα. Το παράδειγμα της κατάληψης στην οδό Μελιδόνη είναι τέτοιο.

Σε μια περίοδο που ξεσπούν αντιδράσεις ανά την Ελλάδα για εξώσεις ανθρώπων που χάνουν τα σπίτια τους λόγω χρεών, τις οικογένειες προσφύγων που πετάνε έξω αφού έληξαν τα προγράμματα που τους παρείχαν ένα σπίτι, οφείλουμε να βάλουμε προτεραιότητα την στέγαση και να σταθούμε αλληλέγγυοι σε όσους χάνουν το σπίτι τους κι όσες συλλαμβάνονται επειδή μετέτρεψαν σε σπιτικό κάποιο ερείπιο.

Οι καταλήψεις είναι μια άμεση απάντηση στο ζήτημα της στέγασης.

"google ad"

Αλληλεγγύη στην κατάληψη Μελιδόνη

Καλούμε σε συνέλευση στην Κατάληψη Rosa Nera στις 20:00, σήμερα Πέμπτη 8/12

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News και στο facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...