13.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

ΕΚΛΕΚΤΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ «Αγιολογικόν Λειμωνάριον, Γνωριμία με τους Αγίους μας» Αρχιμανδρίτου Ιγνάτιου Θεμ. Χατζηνικολάου, θεολόγου, τ. λυκειάρχου, ιεροκήρυκος

Ημερομηνία:

Γράφει ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίητς
Φιλόθεος Γεωργιλάς
καθηγητής θεολογίας

Με μεγάλη χαρά δέχτηκα για μια ακόμη φορά ένα πολύτιμο δώρο από τον σεβαστό μου καθηγητή και αγαπητό αδελφό στην Ιεροσύνη πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ιγνάτιο Χατζηνικολάου. Είναι το 27ο πόνημά τους από το 1967. Πενήντα χρόνια συγγραφικής προσφοράς στην εκκλησία και την παιδεία. Στον άνθρωπο, στην νεότητα ιδιαίτερα. Όλα τα βιβλία περιγραφικά, κατανοητά, αγιογραφικά, αγιοπατερικά, ορθόδοξα, αληθινά αγγίζοντας την πραγματικότητα, προβληματίζοντας κάθε αναγνώστη ώστες αυτός να πορεύεται στον ορθό δρόμο και να διαφωτίζεται. Το περιεχόμενο βγαλμένο μέσα από βιώματα και εμπειρίες του π. Ιγνατίου με πολύ κόπο και μόχθο.

Το νέο λοιπόν βιβλίο του σεβαστού μου π. Ιγνατίου είναι το πλέον χρήσιμο για ποιμένες και ποιμενόμενους. Περιλαμβάνει 215 σελίδες με την βιογραφία και τους άθλους ανδρών και γυναικών αγίων της εκκλησίας μας που δεν είναι πολύ γνωστοί. Πολλοί χριστιανοί μας έχοντας λάβει το όνομά τους από το ιερό μυστήριο του βαπτίσματος δεν γνωρίζουν πότε εορτάζουν ο Άγιος ή η Αγία που φέρουν από το βάπτισμα το όνομά τους ή δεν γνωρίζουν την ορθή ημερομηνία που πρέπει να εορτάσουν.

Εμείς οι ορθόδοξοι πρέπει να εορτάζουμε και να τιμούμε το όνομα που φέρουμε συμμετέχοντας στην θεία λειτουργία την ημέρα της εορτής και μεταλαμβάνοντας του Σώματος και Αίματος του Κυρίου αφού πρώτα προσεγγίσουμε το βίο του Αγίου ή της Αγίας παραδειγματιζόμενοι. Στην ονομαστική μας εορτή όχι κοσμικότητες, όχι μόνο τραπεζώματα αλλά και προσέγγιση και μίμηση κατά το δυνατόν του Αγίου ή της Αγίας.

Αυτό λοιπόν το εύχρηστο, καλλίγραφο μεστό περιεχομένου βιβλίο καλούμεθα να μελετήσουμε, να διαδώσουμε στους χριστιανούς μας ώστε να καταστούνε κοινωνοί των Αγίων μας.
Ευχαριστούμε πολύ για μια ακόμη φορά τον σεβαστό μας π. Ιγνάτιο ευχόμενοι έτη πολλά με υγεία και κάθε ευλογία από τον δωρεοδότη Κύριό μας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...