14.8 C
Chania
Friday, December 5, 2025

ΕΚΛΕΚΤΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Γεωργίου Φραγκιαδάκη – πρωτοπρεσβύτερου- «Στοχαστικά και Ανακαινιστικά»

Ημερομηνία:

Γράφει ο αρχιμανδρίτης
Ιγνάτιος Θ. Χατζηνικολάου
Θεολόγος, τ. Λυκειάρχης

 

Αστείρευτος και μελίρρυτος ο προφορικός και γραπτός λόγος του αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβύτερου π. Γεωργίου Φραγκιαδάκη. Πολυγραφότατος με δεκάδες στοχαστικών και ανακαινιστικών βιβλίων. Έχω δε την τιμήν και την χαρά να είμαι κάτοχος και του νέου βιβλίου του, που εκυκλοφορήθη με την ανατολή του νέου έτους 207 και τον εκφραστικό τίτλο «Στοχαστικά και Ανακαινιστικά».

Μα, η ζωή του σεβαστού και λίαν αγαπητού π. Γεωργίου Φραγκιαδάκη, δεν είναι τίποτα άλλο από δημιουργικόν στοχασμόν και λυτρωτική ανακαίνιση. Ιερουργεί άριστα, ευαγγελίζεται, ανακαινίζει ψυχάς με τα Μυστήρια, ειδικά της Μετανοίας (εξομολογήσεως), με τον άριστον, όπως προαναφέρθηκε, προφορικός και γραπτόν λόγον, με μια υποδειγματικήν Ενοριακήν διακονίαν, με πλούσια εσωτερική και εξωτερική Ιεραποστολή. Ζωντανό στέλεχος της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας, να εκδίδει το εποικοδομητικό περιοδικό της Μητροπόλεως «Ομολογία» με τα υπέροχα γραπτά του και «ζηλωτήν καλών έργων» (Τιτ. 2,14).

Με το νέο του αυτό βιβλίο, με έναν υπέροχο πρόλογο, και μέσα από 112 σελίδες, πράγματι μας βοηθά, απλά και τεκμηριωμένα, να στοχαστούμε και να βιώσομε μερικές αλήθειες προς ανακαίνιμό μας. Αναδιπλώνει την Πολιτεία, την Εκκλησία και την Κοινωνία με πληθώρα αγιογραφικών, αγιοπατερικών λόγων και ανθρώπων σοφών και εμπείρων, δικών μας και ξένων, προ και μετά Χριστόν. Μια πλούσια βιβλιογραφία, που δείχνει την σοφία και την πνευματική ανίχνευση του ανδρός, με πρώτα τα λόγια του αγίου Γρηγορίου του Παλαμά: «Μους αποστάς του Θεού, ή κτηνώδης γίνεται ή δαιμονιώδης και των όρων αποστάς της φύσεως επιθυμέι τον αλλοτρίων…» (σελ. 3)

Συγκινητικό είναι το «εις μνημόσυνον αιώνινο» (σελ. 103-110), ένα ανάγλυφο «Δίπτυχον» ευλογημένων προσώπων, πολύ εγκάρδιο και αξιέπαινο. Όπως, επίσης, των κατά περίπτωση συνεργατών και ευεργετών του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέας Φωκαίας Χαϊδαρίου, του οποίου τυγχάνει χαρισματικός προϊστάμενος.

Το βιβλίο το αφιερώνει στον Μητροπολίτην Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομον, δεσπόζει και η φωτογραφία τους Μητροπολίτου Νικαίας κ. Αλεξίου για το χρυσούν Ιωβηλαίον του. Είναι πολύ εύχρηστο, καλαίσθητο και με πλήθος φωτογραφιών σχετικών με το εκλεκτό περιεχόμενο του βιβλίου.
Τιμάμε και συγχαίρουμε το πρόσωπο και το έργο του σεβαστού συγγραφέα, του μύστη των θείων μηνυμάτων και ανακαινιστή μυριάδων αδελφών μας π. Γεωργίου Φραγκιαδάκη με τις καλλίτερες ευχές μας.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπαράζ σεισμικών δονήσεων ανοιχτά των Χανίων – Η γεωγραφική κατανομή των Ρίχτερ

Έντονη σεισμική κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στον θαλάσσιο...