Categories: ΘΕΣΕΙΣ

Ο Ακάθιστος Ύμνος: Οι Χαιρετισμοί και ο Κανόνας του Εμμανουήλ Μαλαθράκη

Νέο, καλαίσθητο και πλήρως διακοσμημένο το βιβλίο του Εμμανουήλ Μαλαθράκη (φιλόλογου καθηγητή), με έγχρωμες εικόνες της Παναγίας του Χριστού και των Αγίων, καθώς και από άλλα διάφορα εκκλησιαστικά σύμβολα.

Άξια προσοχής είναι επίσης η δομή του βιβλίου με τον πρόλογο να δικαιολογεί την έκδοση, την εισαγωγή να εισάγει κυριολεκτικά τον αναγνώστη στο θέμα που διαπραγματεύεται πάντοτε με μικρά εύπεπτα και κατανοητά κεφάλαια με πληρότητα ερμηνευτική των κειμένων, που δείχνει την ευρύτητα του πνεύματος του συγγραφέα και σε εμπειρία και γνώση από την πρώτη ως την τελευταία λέξη του Ακάθιστου Ύμνου και του κανόνα του.

Είναι βέβαιο πάντως ότι από όποια μεριά και αν αγγίξεις τους Χαιρετισμούς της Παναγίας και τον κανόνα των Χαιρετισμών αγγίζεις τον ίδιο το Θεό, τον ουράνιο Πατέρα μας και Δημιουργό μας.
Φυσικά ο κύριος Μαλαθράκης δεν είναι κατ’ επάγγελμα θεολόγος, είναι όμως θεολόγος κατά χάριν Θεού και μάλιστα βρίσκεται στην τάξη των προχωρημένων, των μεθεκτών του Θεού, καθώς η σεμνή και ενάρετη ζωή του επιβεβαιώνει.

Κατά τούτο το βιβλίο του είναι και εντάσσεται σε καλή θέση και σειρά των θεολογικών δοκιμίων, του οποίου η μελέτη χρειάζεται βαθύτατη διάκριση και μεγάλη προσοχή και η οποία σαφώς και είναι ενδιαφέρουσα, ψυχωφελής, λυτρωτική και σωστική.

Η φιλολογική και γραμματολογική ερμηνεία των κειμένων σαφώς και διευκολύνουν την κατανόησή τους, η ερμηνευτική τους προέκταση όμως στην θεολογία του Ομήρου και διαφόρων άλλων κλασσικών νεοκλασικών και λαϊκών δασκάλων του γένους μας συνδράμουν τον αναγνώστη προς μια βαθύτατη συνειδητοποίηση των θεολογικών μηνυμάτων του κανόνα και των οίκων των Χαιρετισμών της Παναγίας.
Συγχαίρουμε για την έκδοση και τιμούμε το πρόσωπο του κυρίου Μαλαθράκη για το ήθος και τη λεβεντιά του.

Ευχαριστούμε για το βιβλίο και την αφιέρωση στο πρόσωπό μας που και αυτή επιμαρτυρεί την λαμπρότητα και την καθαρότητα του προσώπου του. Να είναι ευλογημένος εις έτη πολλά για την οικογένεια και την κοινωνία, παραγωγικός και δημιουργικός, άξιος και τιμημένος στη συνέχεια της πορείας της κατά Χριστόν ζωής.

Με την αγάπη μου

π. Στυλιανός Θεοδωρογλάκης

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Αστυνομικοί έστησαν σκηνές στο Σύνταγμα – Τι καταγγέλλουν

Σε μια πρωτόγνωρη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα προχώρησαν αστυνομικοί, το πρωί της Παρασκευής (17/5), οι οποίοι…

2 hours ago

Το ΚΚΕ θέλει αλά Κολούμπια φοιτητικό κίνημα καταδίκης Ε.Ε. και κυβέρνησης για τη Γάζα

Το Παλαιστινιακό, που βρίσκεται σε φάση κλιμάκωσης κι ενώ οι διεθνείς αντιδράσεις συνεχίζονται, κρατά στην…

2 hours ago

Ράφα: 6 από τους 7 ΥΠΕΞ των G7 καλούν το Ισραήλ να μην προχωρήσει σε ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση – Απουσιάζουν μόνο οι ΗΠΑ

Οι υπουργοί Εξωτερικών δεκατριών κρατών καλούν το Ισραήλ με κοινή επιστολή τους να μην προχωρήσει…

2 hours ago

Μενίδι: Κυνικός και αδίστακτος ο γυναικοκτόνος – «Τη σκότωσα και δεν το μετανιώνω»

«Μου έτρωγε λεφτά. Διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση εδώ και πολλά χρόνια με διαφορετικούς άντρες. Δεν μπορούσα…

2 hours ago

Με δύο νέους γιατρούς ενισχύθηκε το νοσοκομείο Χανίων

Η ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων “O Άγιος Γεώργιος” με ιατρικό προσωπικό συνεχίζεται απρόσκοπτα. Σήμερα ορκίστηκε…

2 hours ago

Σλοβακία: Ο πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο γλίτωσε από τον θάνατο «παρά τρίχα»

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, είναι σε σταθερή κατάσταση, αλλά «δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τον…

2 hours ago

This website uses cookies.