18.8 C
Chania
Tuesday, April 30, 2024

Εκλογές «βλέπει» ο ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

Προς τη διεξαγωγή εκλογών και μάλιστα «το συντομότερο δυνατόν» φαίνεται ότι οδηγούν οι πολιτικές εξελίξεις, όπως εισηγούνται κυβερνητικά στελέχη στον πρωθυπουργό ενώ το ίδιο δείχνουν δηλώσεις βουλευτών του κόμματος

Ο Αλέξης Τσίπρας θα εξετάσει τις επόμενες κινήσεις του μετά την εκταμίευση της πρώτης δόσης, στις 20 Αυγούστου, ωστόσο όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι πρώτα θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Η Αριστερή Πλατφόρμα δηλώνει ότι δεν έχει ως σκοπό να ρίξει την κυβέρνηση, αλλά να την βγάλει από το δρόμο του μνημονίου. ΣΥΡΙΖΑ και μνημόνιο είναι έννοιες ασύμβατες, υπογραμμίζουν κορυφαία στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας.

«Δεν έχουμε σκοπό να “ρίξουμε” την κυβέρνηση, αλλά θέλουμε μέσα από διαδικασίες να απεμπλακεί από το μνημονιακό δρόμο που είναι τραγικός για τη χώρα πρωτα από όλα και τον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πετράκος, προσκήμενος στην Αρ. Πλατφόρμα.Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ανέφερε ακόμα πως η απόφαση που υπάρχει στο κόμμα είναι να προχωρήσει σε ένα συνέδριο.

Την ίδια ώρα, κορυφαία κυβερνητικά στελέχη «δείχνουν» ήδη το δρόμο προς τις κάλπες. Ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής τόνισε το πρωί της Δευτέρας στον ΒΗΜΑ 99,5 ότι οι εκλογές είναι μονόδρομος για την κυβέρνηση, ακόμη κι αν επαναβεβαιωθεί η εμπιστοσύνη της Βουλής.

Επιπλέον, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης έδωσε το «προεκλογικό στίγμα», σημειώνοντας ότι μετεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να συνεργαστεί με κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ παράλληλα εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας του κόμματος.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης μέσω του λογαριασμού του στο Twitter δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: Η χώρα χρειάζεται σταθερή κ συνεκτική κυβερνητική πλειοψηφία για να ανακάμψει.Η ψήφος εμπιστοσύνης κ εκλογές το φθινόπωρο, είναι μονόδρομος.

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σούδα: Το μυστικό του κρηπιδώματος Κ-14 και το θηριώδες Αϊζενχάουερ

Η βάση της Σούδας είναι ίσως η μοναδική βάση στη Μεσόγειο που...

Χανιά: Ένας 15χρονος ξυλοκόπησε τη γιαγιά του – Θύμα οικογενειακής βίας στο παρελθόν ο ανήλικος

Ένα απίστευτο περιστατικό ενδοοικοενειακής βίας με πρωταγωνιστή ανήλικο και...

Απεργία και στα πλοία την Πρωτομαγιά – Οι αλλαγές στα δρομολόγια

Τη συμμετοχή της στην πανελλαδική – πανεργατική 24ωρη απεργία...