16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Εκλογές στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στο Θέρισο

Ημερομηνία:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης που βρίσκεται στο Θέρισο.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο είναι:

Πρόεδρος: Γιαννικάκης Νίκος

Αντιπρόεδρος: Μυλωνάκης Στέφανος

Γραμματέας: Μποράκη Θεανώ

Ταμίας: Λεβεντάκης Μιχάλης

Αντιπρόεδρος β’: Γεωργουδάκης Γρηγόρης

Κοσμήτορας: Ηλιάκης Λευτέρης

Έφορος: Πετράκης Μπάμπης

Μέλοι: Κουτρουλάκης Στράτος, Κουμάκης Γιώργος,

Εξελεκτική Επιτροπή: Αλεξανδράκης Γιώργος, Λεδάκη Κατερίνα, Καβρουλάκης Βαγγέλης

Σχετικά με τη διαδικασία των εκλογών ο Κοσμήτορας του Μουσείου Ηλιάκης Λευτέρης αναφέρει:

«Την Κυριακή 26 Απριλίου διεξήχθηκαν εκλογές για την ανάδειξη του Νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της Νέας Εξελεκτικής Επιτροπής του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης στο Θέρισο. Παρά τη μακρυνή απόσταση και τις δυσκολίες, ένας σημαντικός αριθμός νέων, μεγαλύτερων και ηλικιωμένων, ανάμεσά τους και μερικών αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, που σε πείσμα των κακουχιών που πέρασαν εξακολουθούν να θέλουν να βρίσκονται μαχητικά στη ζωή και να συνεχίσουν, στο μέτρο του δυνατού, να συνεχίσουν το αγώνα στις σημερινές μπόρες, συμμετήχαν στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ.

Πριν την ψηφοφορία το απερχόμενο Δ.Σ αναφέρθηκε εν συντομία στο πλούσιο έργο που πρόσφερε τα προηγούμενα χρόνια, με τον παραπέρα εμπλουτισμό και εξωραϊσμό του Μουσείου, αλλά και με την οργάνωση σημαντικών εκδηλώσεων όπως η εκδήλωση απόδοσης τιμής στο σημαντικό έργο και των ηρωϊσμό των αξιοματικών του τακτικού στρατού, ακόμα και ανωτέρων αξιωματικών, που υπηρέτησαν στο ΕΛΑΣ και πρόσφεραν ανεκτίμητες υπηρεσίες.

Σημαντική στιγμή ήταν επίσης η εκδήλωση προς  τιμή του Στρατηγού Μάντακα που έμεινε τρία χρόνια παράνομος στις χανιώτικες Μαδάρες και υπήρξε, χάρη στο κύρως του, ύψιστο παράδειγμα , που δεν μπορούσαν να μην τον μιμηθούν οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, μαζί και οι αξιωματικοί του τακτικού στρατού. Μεταξύ των άλλων εκδηλώσεων ήταν και η εκδήλωση απόδοσης τιμής στους κτηνοτρόφους του Νομού μας που στη σντριπτική πλειοψηφία τους στάθηκαν φίλοι και ενισχυτές τόσο στους μαχητές του ΕΛΑΣ όσο και στους αντάρτες του ΔΣΕ.
Στη συνέχεια ακολούθησε η συνηθισμένη εκλογική διαδικασία για τη ανάδειξη του νέου ΔΣ και της νέας Εξελεκτικής Επιτροπής.»

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...