22.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφισαν 40.000 έως τις 12 μ.μ. – Πρόβλεψη για 120.000 έως το τέλος της διαδικασίας – Πού ψηφίζετε στα Χανιά

Ημερομηνία:

Αθρόα είναι η συμμετοχή των πολιτών στην εσωκομματική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ, που άρχισε το πρωί της Κυριακής (17/09), για την εκλογή νέου προέδρου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, έχουν ψηφίσει τουλάχιστον 40.000 άτομα σε 527 εκλογικά τμήματα έως τις 12:00 το μεσημέρι, εκ των οποίων οι 9.000-10.000 είναι νέα μέλη. Μάλιστα, ο ρυθμός της ψηφοφορίας είναι 250 ψήφοι ανά λεπτό, επομένως αν συνεχιστεί έτσι μέχρι και τις 20:00 που κλείνουν οι κάλπες, τότε οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 120.000 ψηφοφόρους.

Ποιοι και πώς ψηφίζουν στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ

Έχουν οριστεί πάνω από 500 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Και όσοι είναι ήδη μέλη και όσοι εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανά την Ελλάδα, ακόμα και αν βρίσκονται εκτός της εκλογικής τους περιφέρειας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, οι ψηφοφόροι πρέπει να έχουν μαζί τους ή αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή βίζα ή μπλε βεβαίωση.

Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ.

Οι μετανάστες και όσοι είναι κάτω των 17, οφείλουν να επιδείξουν νόμιμο έγγραφο που να προκύπτει ταυτοπροσωπία τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

Επισημαίνεται πως για τους κατοίκους εξωτερικού η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 8.00 μ.μ. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσοι έχουν εγγραφεί στον iSyriza μέχρι και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου.

Δείτε εδώ αναλυτικά τη λίστα με όλα τα εκλογικά κέντρα στα Χανιά.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ