18.8 C
Chania
Monday, December 22, 2025

Εκλογές 2023: Γύρισαν την πλάτη στους διάσημους

Ημερομηνία:

Από το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου αναμφίβολα βγαίνουν πολλά μηνύματα. Ένα από αυτά είναι το γεγονός πως οι πολίτες γύρισαν την πλάτη σε υποψηφίους με υψηλή αναγνωρισιμότητα.

Αθλητές, ηθοποιοί, μουσικοί, που έδωσαν τη μάχη του «σταυρού» υπό τη σκέπη διαφορετικών κομμάτων δεν κατάφεραν να εκλεγούν ή να επανεκλεγούν καθώς ορισμένοι εξ αυτών είχαν επιτυχημένες θητείες στη Βουλή.

Στον ΣΥΡΙΖΑ ο μουσικός και πρώην φρόντμαν του συγκροτήματος «Ημισκούμπρια», Μιθριδάτης έδωσε τη μάχη στο νότια τομέα των Αθηνών αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί. Δεν κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν μια θέση στο Κοινοβούλιο και οι Μάριος Αθανασίου (ηθοποιός) και Άννα Χατζησοφιά (σεναριογράφος).

Εκτός Βουλής για τη Νέα Δημοκρατία έμεινε ο πρώην ποδοσφαιριστής Γιούρκας Σεϊταρίδης και η Νόνη Δούνια (πρώην μοντέλο), Σταύρος Νικολαϊδης (ηθοποιός), Ποσειδώνας Γιαννόπουλος (ραδιοφωνικός παραγωγός και πανελίστας).

Η Ελένη Γερασιμίδου (ηθοποιός), ο Διονύσης Τσακνής (τραγουδοποιός) και ο Γιώργος Πομάσκι (προπονητής στίβου) δεν κατάφεραν να εκλεγούν με το ΚΚΕ.

Εκτός Βουλής, έχοντας καταλάβει μια θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., έμεινε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Νίκος Σαργκάνης.

Από τα κόμματα που έμειναν εκτός Βουλής, ξεχωρίζουν οι υποψηφιότητες των Κλέωνα Γρηγοριάδη και Ψαραντώνη (ΜέΡΑ25), Σπύρου Μπιμπίλα και Τζώρτιας Κεφαλά (Πλεύση Ελευθερίας) και Παύλου Κοντογιαννίδη, Χρήστου Βαλαβανίδη και Ηλία Λογοθέτη (Κίνημα Φτωχών).

efsyn.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ