21.8 C
Chania
Wednesday, May 22, 2024

Εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης

Ημερομηνία:

Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) δημιούργησε για τη νέα σχολική χρονιά 2014–2015 μία σειρά από πρωτότυπα εκπαιδευτικά προγράμματα μουσειακής αγωγής για σχολικές ομάδες.

Οι μαθητές, έχουν την ευκαιρία, μέσα από εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες (θεατρικό παιχνίδι, καθιστικά και κινητικά παιχνίδια, εικαστικές δραστηριότητες, προβολές, εκπαιδευτικά φυλλάδια κ.λπ.), με τη βοήθεια του επιστημονικού προσωπικού, να γνωρίσουν τα σπάνια εκθέματα του Μουσείου Κρητικών Βοτάνων, να μυηθούν με βιωματικό τρόπο στα μυστικά της Αγιογραφίας, να ανακαλύψουν θησαυρούς στη Βιβλιοθήκη “Το Φως” του Ιδρύματος, αλλά και να πάρουν σημαντικές πληροφορίες για το έργο και τις δραστηριότητες της ΟΑΚ.

Τα Προγράμματα επινοήθηκαν με την συνεργασία της εξειδικευμένης Μουσειοπαιδαγωγού Φωτεινής Τσάμπρα, ύστερα από πρωτοβουλία του Κωνσταντίνου Ζορμπά, Γενικού Διευθυντού της ΟΑΚ, και απευθύνονται σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, με στόχο να συμμετέχουν σχολικές ομάδες από τα Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία της Κρήτης, αλλά και όλης της Ελλάδας.

Τα Προγράμματα πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 09:00 – 13:00 (εκτός Σαββάτου και Κυριακής).

Οι υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα της ΟΑΚ (2824022245 και 2824022500) για να προγραμματίσουν την ημερομηνία επίσκεψης του σχολείου τους και στην ηλεκτρονική διεύθυνση oac@otenet.gr.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δικαίωμα στον Ασάνζ να ασκήσει έφεση κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ

Οιδρυτής του αποκαλυπτικού ιστότοπου WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, μπορεί να...

3η Γιορτή Αθλητισμού στην Γαύδο

Ο Δήμος Γαύδου στο πλαίσιο της 3ης Γιορτής Αθλητισμού στο νησί...

Στο Κ.Α.Σ. η μελέτη για κατασκευές σκίασης και εξοπλισμού στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, μετέβη σήμερα στην Αθήνα...

Χανιά: Λουκέτο σε επιχείρηση που δραστηριοποιείται ως Αθλητικό Κέντρο

Συνεργεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) πραγματοποίησαν έλεγχο...