21.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Εκπλήξεις στο Ηράκλειο με πρωτιά του πρωτοεμφανιζόμενου Χάρη Μαμουλάκη – Εκτός Βουλής ο Σπύρος Δανέλλης και ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης που ήρθε 6ος – Έδρα και για το ΜέΡΑ25

Ημερομηνία:

Το εκλογικό αποτέλεσμα σε επίπεδο χώρας ίσως να ήταν λίγο πολύ προβλέψιμο, ή τουλάχιστον να το έδειχναν έτσι οι δημοσκοπήσεις και το exit poll, ωστόσο σε επίπεδο Κρήτης και κυρίως στο θέμα της σταυροδοσίας των υποψήφιων βουλευτών δεν λείπουν οι εκπλήξεις.

Και μπορεί η καταμέτρηση να συνεχίζεται, όμως η εικόνα που έχει ήδη δημιουργηθεί δεν φαίνεται να αλλάζει δραματικά.

Έτσι, στο Νομό Ηρακλείου, σε ότι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται στην πρώτη θέση σε ποσοστά, η επικράτηση του “πρωτοεμφανιζόμενου” Χάρη Μαμουλάκη δείχνει να έχει κλειδώσει, καθώς η διαφορά από τον δεύτερο Σωκράτη Βαρδάκη είναι μεγαλύτερη των χιλίων σταυρών.

Και ο Νίκος Ηγουμενίδης, όπως όλα δείχνουν, είναι αυτός που παίρνει την τρίτη έδρα του κόμματος στο νομό. Ο Σπύρος Δανέλλης, που ακολουθεί, φαίνεται δεν μπόρεσε να πείσει τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η χαμηλή θέση που δείχνει να καταλαμβάνει ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, που κατατάσσεται 6ος!

Από την άλλη πλευρά, στη ΝΔ, βλέπουμε ότι η αναμενόμενη πρωτιά του Λευτερη Αυγενάκη κατοχυρώνεται και από τα αποτελέσματα, ενώ ο Μάξιμο Σενετάκης επιστρέφει στα βουλευτικά έδρανα και ο Γρηγόρης Πασπάτης τα καταφέρνει να πλασαριστεί τρίτος, μια ακόμα εκλογική επιτυχία για τον γιατρό, μετά από αυτήν των πρόσφατων δημοτικών εκλογών!

Ο Γιώργος Ματαλλιωτάκης, που ακολουθεί στην τέταρτη θέση, βλέπει την έδρα στη Βουλή να…απομακρύνεται, λογω του εκλογικού μέτρου, που δίνει – με βάση τα τωρινά αποτελέσματα – μια έδρα στο Ηράκλειο στο κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη!

Σίγουρη έχει μια έδρα στο νομό το Κίνημα Αλλαγής, έδρα που πηγαίνει στον Βασίλη Κεγκέρογλου, καθώς η Φώφη Γεννηματά έχει δηλώσει ότι δεν θα την κρατήσει.

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποτροπιασμός: Τρεις οι ανήλικοι της σεξουαλικής κακοποίησης από τον νονό και δάσκαλο μουσικής στο Ηράκλειο!

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Ηρακλείου,...

Ευχαριστήρια επιστολή στο προσωπικό των επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Χανίων

Κύριε δ/ντά, Θέλω με την παρούσα, μέσω της έγκριτης εφημερίδας...

Π. Πολάκης: Κλίκα εντός ΕΚΠΑ επιμένει για Βραχνή

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου, σοβαρό ζήτημα προκύπτει...