12.8 C
Chania
Saturday, December 20, 2025

Εκτάκτως στη Βουλή για δηλώσεις ο Πάνος Καμμένος

Ημερομηνία:

Εκτάκτως δηλώσεις στη Βουλή αναμένεται να κάνει στις 12:30 ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος. Στη συνέχεια θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δηλώσεις θα έχουν να κάνουν με το κόμμα.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΑΝΕΛ έχουν ανακοινώσει σε όλους τους τόνους ότι θα καταψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών για το Μακεδονικό, ενώ παράλληλα καταψήφισαν και την πρόταση μομφής στην κυβέρνηση που κατέθεσε η ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για δύο διαφορετικά ζητήματα.

Κατά τη ψηφοφορία για την πρόταση μομφής, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, υπερψήφισε κόντρα στη γραμμή του κόμματος και διαγράφηκε. Ακολούθησε και η αποχώρηση της εκπροσώπου Τύπου των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου, η οποία απέρριψε τη συμφωνία Αθήνας – Σκοπίων. «Δεν αμφισβητώ τις πατριωτικές προθέσεις του Πάνου Καμμένου. Διαφωνώ με τους χειρισμούς […] Ίσως δικαιωθούν στο μέλλον οι όποιες επιλογές», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Στο μεταξύ, ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Παναγιώτης Σγουρίδης μιλώντας σήμερα στον Σκάι, είπε μεταξύ άλλων ότι «η υπερψήφιση της πρότασης μομφης δεν σήμαινε καταψήφιση της συμφωνίας. Αν θα έρθει η συμφωνία εμείς θα την καταψηφίσουμε…Τα όργανα θα αποφασίσουν τη στάση μας. Καταψηφίζοντας τη συμφωνία ουσιαστικά μπαίνει θέμα δεδηλωμένης».

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ντόμινο εξελίξεων – Στο στόχαστρο των Αρχών εκατοντάδες άτομα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες Αρχών σε διάφορες περιοχές...

ΟΗΕ: “Η Γάζα δεν βρίσκεται πλέον σε κατάσταση λιμού”

Η Γάζα δεν βρίσκεται πλέον σε κατάσταση λιμού, όπως...

Στη δημοσιότητα βγαίνουν τα αρχεία Έπσταϊν μετά από πολύμηνη καθυστέρηση της κυβέρνησης Τραμπ

Σήμερα, Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, αναμένεται η δημοσίευση των πολυαναμενόμενων αρχείων...