15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Εκτεταμένες δολιοφθορές και βανδαλισμοί σε σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Χανίων

Ημερομηνία:

Εκτεταμένες δολιοφθορές και βανδαλισμοί σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα,σε σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Χανίων, μια εβδομάδα πριν την έναρξη του σχολικού έτους.

Συγκεκριμένα, στο σχολικό συγκρότημα Ακρωτηρίου, όπου στεγάζονται το Γενικό Λύκειο Ακρωτηρίου, το ΕΠΑ.Λ. Ακρωτηρίου, το Δημόσιο ΙΕΚ Χανίων και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.), στο σχολικό συγκρότημα της Αμπεριάς και σε αυτό του Κουμπέ, λίγο πριν το πρώτο κουδούνι για τη φετινή χρονιά, παρατηρήθηκαν εκτεταμένες δολιοφθορές και βανδαλισμοί στους εξωτερικούς και στους εσωτερικούς χώρους.

Σπασμένα τζάμια και πόρτες, πυρκαγιές και ξηλωμένες ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, ακόμα και αφαίρεση της θερμοπρόσοψης στα σχολεία που πραγματοποιείται ενεργειακή αναβάθμιση από τα συνεργεία, είναι η εικόνα που αντίκρυσαν καθηγητές αλλά και τα συνεργεία του Δήμου Χανίων τις τελευταίες μέρες, μια εβδομάδα πριν οι μαθητές προσέλθουν στον σχολικό χώρο.

Ο Δήμαρχος Χανίων,Παναγιώτης Σημανδηράκης αντικρύζοντας εικόνες από τους βανδαλισμούς τονίζει σεδήλωσή του: «Θεωρούσαμε ότι απέναντι μας είχαμε μόνο τον χρόνο, καθώς όλο το καλοκαίρι συνεργεία και εργολαβίες του Δήμου Χανίων εργάζονταν πυρετωδώς για να ολοκληρώσουν τις εργασίες συντήρησης και επισκευής, ώστε οι μαθητές να μπουν με τηνέα σχολική χρονιά, σε όμορφα και περιποιημένα σχολεία. Ωστόσο, κάποιοι συνειδητά και στοχευμένα προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα φόβου στα σχολεία, καταστρέφοντας και λεηλατώντας ότι βρεθεί στο πέρασμα τους. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να καταστρέφει, την ίδια στιγμή που εμείς προσπαθούμε με συντονισμένες ενέργειες να αναβαθμίσουμε το σχολικό περιβάλλον. Έχουμε ήδη ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές καιοι ασυνείδητοι, που συνειδητά και επαναλαμβανόμενα καταστρέφουν δημόσια περιουσία, θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη».

«Περιστατικά βανδαλισμών όπως αυτά που αντικρύσαμε πρόσφατα, κάνουν κακό σε όλη τη σχολική κοινότητα και δυσχεραίνουν όχι μόνο το έργο του Δήμου Χανίων και την προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα όμορφο κλίμα για τους μαθητές, αλλά και το έργο των εκπαιδευτικών. Είμαστε ευθέως απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές και θα σταθούμε αμείλικτοι στην εύρεση και τιμωρία των δραστών, που δεν σέβονται τον κόπο των συνεργείων και των υπηρεσιών μας, αλλά ούτε στους πόρους που διατίθενται για την εκπαιδευτική κοινότητα», τόνισε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας,Αντώνης Ι. Βαρδάκης.

Επισημαίνεται πως από τη μεριά του Δήμου Χανίων, προκειμένου να αποτραπούν παρόμοιες ενέργειες, έχει προβλεφθεί η τοποθέτηση βραδινής φύλαξης στους σχολικούς χώρους, η εγκατάσταση συστημάτων κλειστού κυκλώματος καταγραφής και συναγερμού και η περιμετρική φωταγώγηση των σχολικών συγκροτημάτων, ενώέχουν κινηθεί οι νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...