18.8 C
Chania
Wednesday, May 1, 2024

Εκτός “παιχνιδιού” τα Χανιά για τα υδροπλάνα;

Ημερομηνία:

Η απίστευτη κωλυσιεργεία, αλλά και η υπέρμετρη γραφειοκρατία, κρατούν από τις 12 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Νέας Τηλεόρασης, την όποια απόφαση για το υδατοδρόμιο Σούδας στα “συρτάρια” του Λιμενικού Ταμείου Χανίων.

Έγκυρες πηγές κάνουν λόγο ότι η απόφαση… “καθαρογράφεται” και γι’αυτό υπάρχει αυτή η καθυστέρηση, ωστόσο, η φετινή σεζόν ουσιαστικά χάθηκε, καθώς ήδη το Υπουργείο Ναυτιλίας ανακοίνωσε και επίσημα ποιες είναι οι ενδιαφερόμενες περιοχές που έχουν καταθέσει τις σχετικές αιτήσεις.

Από πλευράς του, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων Κώστας Μπροκαλάκης, σημειώνει πως η όλη διαδικασία έχει σταματήσει στη σύνταξη του φακέλου και αναμένονται οι αποφάσεις της λιμενικής επιτροπής για την ανάδοχο εταιρία που θα πάρει το έργο, ενώ εξαιρετικά χρονοβόρα είναι η έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικων επιπτώσεων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι σχεδόν αδύνατο να προλάβουν, ακόμη και το Ρέθυμνο με το Ηράκλειο, την αρχή της τουριστικής σεζόν, καθώς θα πρέπει να γίνει ο φορέας διαχείρισης.

Ηδη, η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του υπουργείου στην έκδοση εγκυκλ εγκυκλίου με τίτλο «Ίδρυση και λειτουργία Υδατοδρομίων» που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» στις 5 Φεβρουαρίου.

Στόχος είναι να ενημερώσει σχετικά με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και προϋποθέσεις που εμπίπτουν στις θεσμικές αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας, στο πλαίσιο εξέτασης αιτήσεων αδειοδότησης ή μεταβίβασης αδειών λειτουργίας υδατοδρομίων.

Το θέμα των υδατοδρομίων πάντως είναι συναρμοδιότητα των υπουργείων Ναυτιλίας και Μεταφορών τα οποία φαίνεται ότι προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς στην υλοποίηση των πλάνων που έχουν.

Από αυτά τα πλάνα φαίνεται πως απουσιάζουν παντελώς τα Χανιά, τη στιγμή μάλιστα που πολλοί οργανισμοί λιμένων και λιμενικά ταμεία έχουν ζητήσει αδειοδότηση για τη λειτουργία υδατοδρομίων.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, ο Οργανισμός Λιμένα Κέρκυρας έχει ζητήσει ήδη την αδειοδότηση τεσσάρων υδατοδρομίων, στην Κέρκυρα, στους Παξούς, στην Ερεικούσα και στους Οθωνούς.

Επίσης άδεια έχουν ζητήσει οι Οργανισμοί Λιμένων Πατρών, Λαυρίου, Ηρακλείου, Βόλου, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκύρου, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ζακύνθου.

Όταν ολοκληρωθεί η αδειοδότηση των υδατοδρομίων οι Οργανισμοί Λιμένων θα μπορούν να προχωρήσουν σε εκδήλωση ενδιαφέροντος για την παραχώρηση μισθώματος της χρήσης τους έπειτα από διαγωνισμό σε οποιαδήποτε εταιρεία που έχει την ανάλογη εμπειρία και γνώση.

Σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Φακιδάρη, εκπρόσωπο μίας εκ των ενδιαφερομένων εταιριών, η οποία θα δραστηριοποιηθεί σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο, “τα Χανιά ουσιαστικά αυτοαποκλείονται της διαδικασίας λόγω της καθυστέρησης… να καθαρογραφεί η απόφαση και η εταιρία δεν πρόκειται να ασχοληθεί περαιτέρω με το θέμα φέτος, αφού χρειάζεται ένας εύλογος χρόνος προετοιμασίας”

neatv.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται...

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την...

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με...

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά...