21.8 C
Chania
Monday, May 20, 2024

Εκτός του νομοσχεδίου πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και φορολόγηση αγροτών μετά από τις αντιδράσεις από 30 βουλευτές της ΝΔ

Ημερομηνία:

Γέφυρα εκτόνωσης των αντιδράσεων προκειμένου να μην υπάρξουν νέοι ισχυροί κλυδωνισμοί στην ψηφοφορία της Τετάρτης αναζητεί η κυβέρνηση, με την απόσυρση από το δεύτερο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα των ρυθμίσεων που αφορούν την φορολόγηση των αγροτών και τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις. Τα δύο νομοσχέδια αναμένεται να κατατεθούν προς ψήφιση τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου οι ρυθμίσεις αυτές «δεν πρόκειται να έρθουν αυτή την εβδομάδα στη Βουλή». Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η ψηφοφορία στη Βουλή θα αφορά:

*Τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, «ο οποίος αποτελεί μείζονα αναμόρφωση των διαδικασιών και ρυθμίσεων για το σύστημα πολιτικής δικαιοσύνης και μπορεί να επιταχύνει σημαντικά τη δικαστική διαδικασία και να μειώσει τα κόστη».

*Την ενσωμάτωση της οδηγίας BRRD, που αφορά την ασφάλεια των καταθέσεων, καθώς και την εξυγίανση των πιστωτικών ιδρυμάτων και των επιχειρήσεων επενδύσεων.

Η κίνηση της κυβέρνησης έρχεται με το βλέμμα στραμμένο στην κρίσιμη ψηφοφορία της Τετάρτης και με στόχο αφ’ ενός να μην υπάρξουν άλλες κυβερνητικές διαρροές πέραν των 32 της 15ης Ιουλίου και, αφ’ ετέρου, να μην εκδηλωθούν διαφοροποιήσεις και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης όπου επίσης έχουν εκδηλωθεί ισχυρές αντιδράσεις για το θέμα της φορολόγησης των αγροτών.

Την αναβολή της ψήφισης των φορολογικών ρυθμίσεων για τους αγρότες είχε, άλλωστε, προαναγγείλει από το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, μετά και τις εκτεταμένες αντιδράσεις από βουλευτές τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

«Είναι πολύ πιθανό να μην υπάρχει το φορολογικό των αγροτών στο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί την Τετάρτη στη Βουλή», είπε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο Βαγγέλης Αποστόλου προσθέτοντας: «Είναι ένα ζήτημα που θα το δούμε σταδιακά μέχρι το 2017 και μέσα από προϋποθέσεις, από συζητήσεις που έχουν σχέση με το κατά κύριο επάγγελμα αγρότη να δούμε πως θα διαχειριστούμε φορολογικά τις ενισχύσεις του αγροτικού χώρου».

Εντονες αντιδράσεις για το θέμα της φορολόγησης των αγροτών είχαν εκδηλωθεί από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, όπου τουλάχιστον 30 βουλευτές που εκλέγονται στην περιφέρεια είχαν θέσει το ζήτημα στον πρόεδρο του κόμματος Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενώ για σήμερα είχε προγραμματιστεί νέα συζήτηση στο άτυπο πολιτικό συμβούλιο του κόμματος. Ενδεικτικά ήταν και τα όσα είπε σήμερα στον ΒΗΜΑ FM ο Μάξιμος Χαρακόπουλος καλώντας την κυβέρνηση να αναζητήσει ισοδύναμα μέτρα προκειμένου να μην αυξηθεί η φορολόγηση των αγροτών και λέγοντας ότι, διαφορετική περίπτωση, όλα είναι ανοιχτά στην ψηφοφορία της Τετάρτης.

Με καταψήφιση της ρύθμισης για τους αγρότες προειδοποίησαν και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. «Το ΠΑΣΟΚ δεν θα επιτρέψει να διαλυθεί ο αγροτικός και κτηνοτροφικός τομέας», ανέφερε σε ανακοινωσή του ο εισηγητής του Τομέα Εργασίας Παραγωγής και Εμπορίου του κόμματος Γιάννης Δριβελέγκας.

tvxs.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ερντογάν: «19 Μαΐου ημέρα ξεσηκωμού κατά της εχθρικής κατοχής του έθνους μας»

Ανακοίνωση έβγαλε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσω ανάρτησης,...

Παραμένουν κλειστά τα μικροβιολογικά εργαστήρια και στα Χανιά

Την απόφαση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους από την...

Η Πανσπουδαστική καταγγέλλει καταστροφή συνδικαλιστικού υλικού

Καταστροφή συνδικαλιστικού υλικού καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η φοιτητική...

Το ΚΚΕ (μ-λ) Χανίων ζητά την αποχή από τις ευρωεκλογές

Με αφορμή τις επικείμενες ευρωεκλογές το ΚΚΕ(μ-λ) Χανίων σε...