18.8 C
Chania
Wednesday, December 17, 2025

Εκτός φυλακής με 48ωρη άδεια ο Κουφοντίνας

Ημερομηνία:

Εκτός φυλακών Κορυδαλλού εξήλθε το πρωί ο Δημήτρης Κουφοντίνας, καθώς εγκρίθηκε νέα 48ωρη άδεια.

Είναι η τρίτη άδεια που λαμβάνει, λίγες ώρες μετά το εξιτήριο που πήρε από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν λόγω απεργίας πείνας.

Εξερχόμενος της πύλης των φυλακών δεν έκανε καμία δήλωση ενώ στην έξοδο τον περίμεναν η σύζυγός του Αγγελική Σωτηροπούλου, ο γιος τους Εκτορας, η δικηγόρος του Ιωάννα Κούρτοβικ αλλά και φίλοι και «οπαδοί» του.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε ξεκινήσει απεργία πείνας στις 30 Μαΐου, καθώς δεν είχε εγκριθεί η τρίτη άδεια που είχε ζητήσει. Τελικά σύμφωνα με την απόφαση του συμβουλίου των φυλακών, στο οποίο μετέχουν ο διευθυντής του καταστήματος, η κοινωνική λειτουργός και εισαγγελέας, στον καταδικασμένο σε 11 φορές ισόβια για συμμετοχή στη 17Ν, χορηγήθηκε 48ωρη άδεια με την επιβολή του όρου της υποχρεωτικής εμφάνισης του στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του μία φορά την ημέρα.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ