23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ελάτε να γνωρίσουμε το Καλλιτεχνικό Χωριό – Βερέκυνθος μέσα από τις Γιορτές Τέχνης!

Ημερομηνία:

Οι Γιορτές Τέχνης ανακοινώνουν την πρώτη τους εμφάνιση στην πόλη των Χανίων στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου ανοίγοντας τις πόρτες του Καλλιτεχνικού Χωριού- Βερέκυνθος και γεμίζοντάς το καλλιτεχνικές δράσεις για όλη την οικογένεια.

Οι Γιορτές Τέχνης αντλούν στοιχεία από την τρέχουσα συνθήκη κρίσης και έλλειψης πολιτιστικών γεγονότων και ερεθισμάτων και ταυτόχρονα θέτουν ως προτεραιότητα έναν πολιτισμό ελεύθερα προσβάσιμο για όλους και όλες κρατώντας την είσοδο ελεύθερη και την συμμετοχή σε όλα τα εργαστήρια δωρεάν.

Η θεματική του φεστιβάλ εστιάζει στον ίδιο τον τόπο διεξαγωγής, δηλαδή το Καλλιτεχνικό Χωριό Χανίων. Πού βρίσκεται το Χωριό, με τι σκοπό δημιουργήθηκε, ποιοι είναι οι κάτοικοί του και τι κατασκευάζουν στα πολυάριθμα εργαστήριά τους ήταν τα ερωτήματα που αποτέλεσαν την αφορμή δημιουργίας αυτού του φεστιβάλ.

Σκοπός του φεστιβάλ είναι οι επισκέπτες να βρεθούν και να γνωρίσουν το Καλλιτεχνικό Χωριό, τους ανθρώπους και τις δραστηριότητές τους μέσα από συμμετοχικές παραστάσεις, βιωματικά εργαστήρια και ποικίλες καλλιτεχνικές δράσεις.

Πιο συγκεκριμένα οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος σε μια περιπατητική performance – ξενάγηση στο Καλλιτεχνικό Χωριό, να δουν τα εργαστήρια και τις εγκαταστάσεις, να μιλήσουν με τους κατοίκους του. Ακολουθούν βιωματικά εργαστήρια που περιέχουν παιχνίδια και δραστηριότητες με στοιχεία από όλες τις παραστατικές τέχνες: θέατρο, μουσική, χορό, αφήγηση στα οποία οι συμμετέχοντες γίνονται από θεατές δρώντα όντα και παίζουν με διαφορετικά είδη τέχνης τα οποία διασταυρώνονται κι ανοίγουν ανεξερεύνητους δημιουργικούς δρόμους και υβριδικές μορφές καλλιτεχνικού αποτελέσματος.

Η θεματική αυτών των εργαστηρίων αποτελεί ένα είδος εισαγωγής για τα εργαστήρια κατασκευής που ακολουθούν. Επιλέγοντας την τέχνη της υφαντουργίας και της ζωγραφικής, δίνεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν και να πειραματιστούν με υλικά, να δημιουργήσουν τις δικές τους μοναδικές συνθέσεις- κατασκευές και να τις πάρουν μαζί τους.

Παράλληλα θα υπάρχουν έκθεση οργανοποιίας, μουσική συναυλία με παραδοσιακό και ρεμπέτικο ρεπερτόριο, πολυφωνικά τραγούδια και άλλες μουσικές εκπλήξεις.

Πίσω από τις Γιορτές Τέχνης βρίσκεται μία φρέσκια συνεργασία μεταξύ της ΑΜΚΕ Τέχνες στο μίξερ και της καλλιτεχνικής- παιδαγωγικής ομάδας Μυθογυρίσματα- Μουσικοσκαλίσματα.

Τα κοινά χαρακτηριστικά των δύο ομάδων ως προς μια διακαλλιτεχνική και διαθεματική προσέγγιση καθώς και προς μια ολιστική αισθητική αντίληψη ήταν αυτά που αποτέλεσαν κοινό έδαφος για την έναρξη αυτού του φεστιβάλ. Ταυτόχρονα όμως η ετερόκλιτη και αλληλοσυμπληρωματική σύνθεση των δύο ομάδων είναι το μυστικό που εξασφαλίζει μια πολύπλευρη εμπειρία.

Επαγγελματίες από τα πεδία των τεχνών (μουσική, θέατρο, εικαστικά, χορός, αφήγηση) και της παιδαγωγικής, με συνδετικό κρίκο την αγάπη τους για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση πολιτιστικών προγραμμάτων και δρώμενων, συνεργάζονται σε μια προσπάθεια που εκπαιδεύει και ψυχαγωγεί μικρούς και μεγάλους, φέρνει την οικογένεια ακόμη πιο κοντά ενώ τέλος υπενθυμίζει στους ενήλικες πώς είναι να παίζεις και να ανακαλύπτεις σαν παιδί.

Ημερομηνίες Φεστιβάλ: 25 και 26 Σεπτεμβρίου 2021

Καλλιτεχνικό Χωριό – Βερέκυνθος, ΒΙΟΠΑ Σούδας, Χανιά.

Απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά από 3 έως 12 ετών και όσους/-ες νιώθουν παιδιά.

Είσοδος ελεύθερη και συμμετοχή στα εργαστήρια δωρεάν.

"google ad"

Μπορείτε να ενημερώνεστε αναλυτικά μέσα από τα επίσημα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Φεστιβάλ: Facebook

To φεστιβάλ είναι μια συνδιοργάνωση της ΑΜΚΕ Τέχνες στο Μίξερ και της ομάδας Μυθογυρίσματα – Μουσικοσκαλίσματα

Υλοποιείται υπό την αιγίδα και με αποκλειστική χρηματοδότηση του ΥΠΠΟΑ και με την υποστήριξη του Δήμου Χανίων

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...