15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Ελένη Ιωαννίδου: «Το πάλεψα κι εγώ μέχρι τέλους, αλλά ένας άνθρωπος δεν μπορεί να σώσει το ΕΣΥ, χρειάζονται πολλοί»

Ημερομηνία:

Της Άννας Κωνσταντουλάκη

«Η απόφασή μου να παραιτηθώ είναι οριστική και αμετάκλητη»

Αυτό δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη 101,5 και το ekriti η Ελένη Ιωαννίδου η οποία παραιτείται από την διεύθυνση της Παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Ρεθύμνου μετά απο 20 χρόνια στην θέση αυτή. Μια παραίτηση που προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση και κινητοποιήσεις στο Ρέθυμνο.

«Δεν φεύγω απο ένα καπρίτσιο αλλά γιατί βρέθηκα σε αδιέξοδο», είπε η γιατρός προσθέτοντας ότι αγαπάει το ΕΣΥ κι έκανε ότι μπορούσε στην δημόσια υγεία αλλά δεν μπορεί και θέλει να συνεχίσει να ζει την ζωή της, σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.

Η κ.Ιωαννίδου υπογράμμισε ότι ο κόσμος δεν έχει αντιληφθεί ότι το νοσοκομείο Ρεθύμνου καταρρέει, ετοιμάζεται να μετατραπεί σε κέντρο υγείας που θα στέλνει τα περιστατικά σε άλλα νοσοκομεία και κυρίως στο ΠΑΓΝΗ και κάλεσε τους πολίτες να κινητοποιηθούν και να παλέψουν για να το κρατήσουν «ζωντανό».

«Το πάλεψα κι εγώ μέχρι τέλους, αλλά ένας άνθρωπος δεν μπορεί να σώσει το ΕΣΥ, χρειάζονται πολλοί» είπε η παθολόγος τονίζοντας ότι δεν ήταν επιλογή της να φύγει αλλά αναγκαστική απόφαση γιατί δεν άντεχε άλλο .

Στο ερώτημα ποια θα είναι για εκείνη η επόμενη μέρα είπε ότι δεν έχει σκεφθεί τι ακριβώς θα κάνει ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να φύγει απο το Ρέθυμνο, αφού όπως είπε η ευρύτερη οικογένειά της ζει στην Αθήνα.

«Εξαναγκάζομαι να παραιτηθώ γιατί έχω φτάσει στα όρια της σωματικής και ψυχικής μου αντοχής», έγραψε σε ένα μακροσκελές κείμενο η κ. Ιωαννίδου.

Η ίδια υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι τα τελευταία 3 χρόνια έχει λάβει 13 εντέλλεσθε, σε μια κλινική με οριακή υποστελέχωση, δεν μπορεί να φροντίσει όπως θα έπρεπε και ντρέπεται τους ασθενείς της, όταν αντέδρασε αντιμετωπίστηκε με πειθαρχικό, δεν μπορεί να πάει σε ένα επιστημονικό συνέδριο, δεν έχει χρόνο ούτε για την οικογένειά της αφού το νοσοκομείο τής χρωστάει 170 ημέρες κανονικής άδειας και δεν τις δίνει.

«Κυρίως όμως εξαναγκάζομαι να παραιτηθώ γιατί δεν υπάρχει καμία προοπτική βελτίωσης αυτής της κατάστασης»,τόνισε η γιατρός.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρήτη: 27χρονος μαχαίρωσε 43χρονο επειδή του έκανε παρατήρηση

Αιματηρό επεισόδιο, με τον τραυματισμό ενός 43χρονου καταγράφηκε το βράδυ της...

ΣΥΡΙΖΑ: Συναγερμός και οδηγίες από Κουμουνδούρου στους υποψήφιους ευρωβουλευτές μετά το «ολίσθημα» του Βασίλη Κασσελάκη

Καμπανάκι σήμανε στην Κουμουνδούρου μετά τις δηλώσεις του εξαδέλφου του προέδρου...