14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ελαφονήσι και Μπάλος ξανά μέσα στις 10 πιο όμορφες παραλίες της Ευρώπης

Ημερομηνία:

«Άρωμα» Ελλάδας και Κρήτης έχουν τρεις στις δέκα ωραιότερες παραλίες της Ευρώπης.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα «Bild» που παραθέτει την λίστα του «Tripadvisor», η χώρα μας έχει την τιμή της με τις παραλίες της Κρήτης να διακρίνονται για την ομορφιά τους.

Το TRAVELBOOK της γερμανικής εφημερίδας παρουσιάζει τα αποτελέσματα έρευνας, με βάση τις απόψεις εκατομμυρίων χρηστών που εκπόνησε ο ταξιδιωτικός ιστότοπος Tripadvisor συντάσσοντας μία λίστα με τις πιο όμορφες παραλίες στην Ευρώπη.

1η θέση: Spiaggia dei Conigli, στη Λαμπεντούζα της Ιταλίας, η λεγόμενη «παραλία των κουνελιών». 

παραλια

Σύμφωνα με το Tripadvisor, η ομορφότερη παραλία στη γηραιά ήπειρο βρίσκεται στη νότια ακτή της Λαμπεντούζα σε ένα φυσικό καταφύγιο. Συγκρίνεται συχνά με την Καραϊβική επειδή έχει τιρκουάζ νερά.

Η θέα από την παραλία στο νησί «Isola dei Conigli» είναι είναι ιδιαίτερα όμορφη. Οι χρήστες του Tripadvisor αναφέρουν επίσης ότι υπάρχει καλή προσβασιμότητα με λεωφορείο.

Δυστυχώς, υπάρχουν πάντα τραγωδίες στην ευρύτερη περιοχή της Ιταλίας.   Εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να περάσουν με βάρκες βρίσκοντας καταφύγιο  στην ΕΕ.

2η θέση: Παραλία Κλέφτικο, στη Μήλο.

Η παραλία στο ελληνικό νησί των Κυκλάδων κατακτά τη δεύτερη θέση το 2020. Ωστόσο, δεν πρέπει οι επισκέπτες να περιμένουν μια μεγάλη παραλία, αλλά υπάρχουν συναρπαστικοί βράχοι κρυστάλλινα, τιρκουάζ νερά. Βρίσκεται σε απομονωμένη τοποθεσία.

κλεφτικο μήλος

Ο κόλπος είναι προσβάσιμος μόνο δια θαλάσσης , δηλαδή με καραβάκι ή καγιάκ. Αλλά αυτό δεν πρέπει να σας αποθαρρύνει: Η ελληνική παραλία βαθμολογήθηκε «εξαιρετική» 1057 φορές στο Tripadvisor.

3η θέση: Luskentyre, στη Σκωτία.

Είναι πιο κρύα στις παραλίες της Βόρειας Ευρώπης, αλλά δεν είναι λιγότερο όμορφη.

"google ad"

Η παραλία «Luskentyre» βρίσκεται στο νησί της Σκωτίας Harris.

παραλία σκωτία

Οι χρήστες του Tripadvisor δηλώνουν ενθουσιασμένοι- αλλά συνιστούμε να την επισκεφθείτε σε χαμηλή σεζόν, διαφορετικά η παραλία είναι συχνά γεμάτη.

Στην έβδομη θέση είναι η παραλία Ελαφονήσι στην Κρήτη.

Δεν πρέπει κανείς να χάσει αυτή την ευκαιρία. Αυτά νερά, αυτή την άμμο. «Εκπληκτική. Θα επέστρεφα ανά πάσα στιγμή», έγραψε ένας επισκέπτης στο Tripadvisor.

ελαφονήσι

Δεν υπάρχει αμφιβολία, γιατί η παραλία Ελαφονήσι είναι μια από τις πιο δημοφιλείς στην Κρήτη.

9η θέση: Η παραλία Μπάλος, μια λιμνοθάλασσα στην Κρήτη, που θυμίζει την Ελαφόνησο.

Βρίσκεται στην χερσόνησο της Γραμβούσας. Η παραλία Μπάλος προσελκύει κολυμβητές με την ψιλή, λευκή γεμάτα όστρακα και κοράλλια άμμο. Τα νερά της είναι πεντακάθαρα και ρηχά, γι ‘αυτό η παραλία είναι επίσης κατάλληλη για οικογένειες με παιδιά.

μπαλος

Οι παραθεριστές μπορούν είτε να φτάσουν στη λιμνοθάλασσα μέσω χωματόδρομου (συνιστάται μέγιστη ταχύτητα 20χλμ την ώρα με το αυτοκίνητο) είτε πεζή.

Όποιος επιλέξει το περπάτημα θα πρέπει σίγουρα να φορέσει αθλητικά παπούτσια.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...

Ο τουρισμός “φωνάζει” για προσωπικό

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό,...

Στο… περίμενε για την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου!

Εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, επιχειρηματίες πρώιμων κηπευτικών αλλά και εξαγωγείς...

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας – Αισθητός και στα Χανιά

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκαν το...