11.8 C
Chania
Thursday, December 11, 2025

Ελαφονήσι – Ποιόν νομίζουν ότι μπορούν να κοροϊδέψουν;

Ημερομηνία:

Κε Δ/ντα

Από ρεπορτάζ της εφημερίδας σας 20-8-2013 μάθαμε ότι έγινε σύσκεψη στην ΠΕ Χανίων με θέμα την κατάσταση στην προστατευόμενη περιοχή Ελαφονήσου και τις καταγγελίες Υπηρεσιών εις βάρος της Μονομετοχικής ΑΕ Δήμου Κισάμου.

Από όσα διαβάσαμε έγινε φανερό ότι κάποιες Υπηρεσίες έχουν προσπαθήσει να κάνουν την δουλειά τους. Έγινε επίσης φανερό ότι από τους Δήμους και τις Μονομετοχικές τους υπάρχει συστηματική και διαχρονική παράνομη πρακτική η οποία δημιουργεί σοβαρότατα αναπτυξιακά προβλήματα στο Νομό Χανίων βάλλει κατά του Δημοσίου και Δημοτικού Συμφέροντος.

Οι ίδιοι βέβαια για αυτή την πρακτική τους και με έξοδα των Δημοτών έχουν φροντίσει να εισπράττουν παχουλούς μισθούς. Τις αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία του τόπου θα τις πληρώσουν οι Δημότες και οι Επιχειρήσεις.

Μια ματιά στις αποφάσεις της Μονομετοχικής που είναι αναρτημένες στο Διαδίκτυο αποδεικνύει τα παραπάνω αλλά και που πάνε τα χρήματα.

Βεβαίως η δικαιολογία τους ότι παρανομούν προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες είναι ψευδής και θυμίζουν παλιές Ελληνικές ταινίες του τύπου «Αμάρτησα για το παιδί μου».

Η πραγματικότητα είναι ότι παρανομούν προκειμένου να διατηρούν οικονομικά και πολιτικά προνόμια των ίδιων και διάφορων παρατρεχάμενων και επίσης να χρησιμοποιούν τις θέσεις εργασίας στην Μονομετοχική προκειμένου να έχουν πολιτικά οφέλη.

Αυτοί είναι οι λόγοι που καταστρέφουν το Ελαφονήσι. Οι ίδιοι λόγοι ισχύουν για τα χάλια του Μπάλου.

Την δυσφήμιση και την απαξίωση την εισπράττουμε εμείς και οι επιχειρήσεις τουρισμού.

Φτάνει. Αηδιάσαμε.

 Μαρακάκη Κορίνα

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ