17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Ελεύθερη η Μαρίνα Οβσιανίκοβα, με πρόστιμο 250 δολαρίων – Διέκοψε ζωντανό δελτίο ειδήσεων στην κρατική τηλεόραση και κατήγγειλε τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ημερομηνία:

Ρωσικό δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο 30.000 ρούβλια (250 δολάρια) στη δημοσιογράφο Μαρίνα Οβσιανίκοβα, κρίνοντάς την ένοχη για παραβίαση της νομοθεσίας περί διαμαρτυρίας όταν διέκοψε ζωντανό δελτίο ειδήσεων στην κρατική τηλεόραση και κατήγγειλε τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Μετά την αποχώρησή του από το δικαστήριο, η δημοσιογράφος Μαρίνα Οβσιανίκοβα ευχαρίστησε όλους για την υποστήριξή τους.

Όπως είπε, πέρασε σχεδόν δύο μέρες χωρίς ύπνο, ενώ η ανάκριση της κράτησε 14 ώρες.

Πρόσθεσε ότι ήθελε να πάει στα παιδιά της και στο σπίτι και να ξεκουραστεί.

Αρνήθηκε να σχολιάσει το οτιδήποτε άλλο.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε προηγουμένως «χουλιγκανισμό» την πράξη της Μαρίνα Οβσιάνικοβα , ενώ το Pervy Kanal ανακοίνωσε ότι διεξάγεται εσωτερική έρευνα για το «περιστατικό».

Σε βίντεο που έγραψε πριν από την ενέργεια διαμαρτυρίας, η Μαρίνα Οβσιάνικοβα εξηγούσε ότι ο πατέρας της είναι Ουκρανός, η μητέρα της Ρωσίδα και ότι δεν αντέχει την μετάδοση ψεμάτων που μετατρέπουν σε ζόμπι τους Ρώσους.

Έκτοτε έχει λάβει στον λογαριασμό της στο Facebook δεκάδες χιλιάδες μηνύματα υποστήριξης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ