27.8 C
Chania
Tuesday, July 9, 2024

Ελεύθερνα: Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τη βασιλομήτωρ της Ισπανίας, και την Παλόμα Πικάσο, τα γενέθλια του Μουσείου

Ημερομηνία:

Εξέχουσες προσωπικότητες, όπως η πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η βασιλομήτωρ της Ισπανίας Σοφία και η Παλόμα Πικάσο τίμησαν με την παρουσία τους τα 8α γενέθλια του Μουσείου της Αρχαίας Ελεύθερνας, τα οποία συνοδεύτηκαν από την έκθεση έργων του Πάμπλο Πικάσο και τη μεγάλη συναυλία στον αίθριο χώρο του Γιώργου Νταλάρα.

συναυλία Νταλάρας Ελεύθερνα Ρέθυμνο
Η κ. Σακελλαροπούλου εγκαινίασε την έκθεση “Πικάσο στην Κρήτη – H χαρά της ζωής”, η οποία πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Παλόμα Πικάσο, του Γενικού Διευθυντή του Μουσείου Ακρόπολης Νίκου Σταμπολίδη και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου.
Τα 62 έργα του Πάμπλο Πικάσο, από την προσωπική συλλογή της Παλόμα, συναντούν εκθέματα του Μουσείου και συνθέτουν μια διαχρονική απεικόνιση της “Χαράς της Ζωής”.

εγκαίνια Πικάσο Ελεύθερνα Ρέθυμνο Σακελλαροπούλου

Με αναφορές στο βίο και στις προσλαμβάνουσες του Πάμπλο Πικάσο, από την ελληνική μυθολογία, οι οποίες επηρέασαν την τεχνική του και την καλλιτεχνική του ματιά και πορεία, ξεκίνησε τον χαιρετισμό της η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στα εγκαίνια της έκθεσης με τα 62 έργα του “αθάνατου” Ισπανού ζωγράφου.

μουσείο ελεύθερνας ρέθυμνο σακελλαροπούλου
Φωτογραφία: goodnet.gr

Η κ. Σακελλαροπούλου εστίασε στη λιτότητα και την καθαρότητα της ελληνικής γραμμής, και τη φιλοσοφία της ζωής των αρχαίων που όριζε την ευδαιμονία ως το ύψιστο αγαθό του ανθρώπινου βίου.

Η έκθεση με τα έργα του Πάμπλο Πικάσο θα διαρκέσει ως τις 20 Οκτώβρη, προκειμένου να είναι επισκέψιμη σε όλα τα σχολεία της Κρήτης, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής Νίκος Σταμπολίδης.

“Οι μαθητές πρέπει να μάθουν πως ο 10χρονος Πικάσο μπόρεσε και ανέπτυξε αυτή την Τέχνη και αυτή την προσωπικότητα” εξήγησε ο Γενικός Διευθυντής του Μουσείου της Ακρόπολης.

Ο ίδιος μάλιστα αποκάλυψε πως πήγε στη Μάλαγα και έφερε μία μάσκα του Μινώταυρου, ώστε τα παιδιά να φωτογραφίζονται μαζί της, να την ψηλαφίζουν και να εξοικειώνονται με τη μοντέρνα Τέχνη.

Τα εγκαίνια της έκθεσης παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης Μαίρη Λιονή, ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης, ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, η σύζυγός του Πρωθυπουργού Μαρέβα Μητσοτάκη – Γκραμπόβσκι, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ευάγγελος Ζάχαρης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Κοντάκης, αλλά και εκπρόσωποι του πολιτικού και του επιχειρηματικού κόσμου, όπως ο Ρεθεμνιώτης πρώην Υπουργός Νίκος Σηφουνάκης και η σύζυγός του, Μάρι Δασκαλαντωνάκη, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Grecotel, που συνοδεύονται από τις κόρες τους Νίκη και Οδύσσεια. Τους υποδέχθηκε στο χώρο ο “πατέρας” του Μουσείου, ο καθηγητής Νίκος Σταμπολίδης.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους είναι και άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου, όπως ο συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος κι η ηθοποιός Κατερίνα Διδασκάλου.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες της εκδήλωσης, από το goodnet.gr

Και η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη, παρούσα στη μεγάλη γιορτή στην Αρχαία Ελεύθερνα
Και η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, παρούσα στη μεγάλη γιορτή στην Αρχαία Ελεύθερνα

 


ele kon ne (1).jpgele kon ne (3).jpgeleyfthern kon (2).jpgeleyfthern kon (3).jpgeleyfthern kon (5).jpg

goodnet.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μελανσόν: Ποιος είναι ο “Ανυπότακτος Γάλλος” που πέτυχε το αδύνατο

Το Νέο Λαϊκό Μέτωπο κατάφερε να επαναφέρει χαμόγελα χαράς και ανακούφισης...

“Η δίκη της Χρυσής Αυγής χωρίς Παρατηρητήριο;” – Αντιδράσεις για την κυβερνητική διάταξη

Την ένστασή του στην τροποποίηση του νόμου για τη δημοσιότητα...

Τα ρεκόρ του Ιουνίου – Ο θερμότερος στην ιστορία σε «καυτό» σερί 13 μηνών

Ο φετεινός Ιούνιος ήταν ο θερμότερος που έχει καταγραφεί...

Όταν ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης έκανε δημόσια καταγγελία για τον Λευτέρη Αυγενάκη είχε περάσει στα ψιλά

Μια δημόσια καταγγελία του αείμνηστου αθλητή και αναπληρωτή εκπροσώπου...