23.8 C
Chania
Sunday, September 29, 2024

Ελεύθεροι χωρίς όρους οι 7 αστυνομικοί πρωταγωνιστές στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα – Άμεσοι πανηγυρισμοί Θεοδωρικάκου

Ημερομηνία:

Ελεύθεροι αφέθηκαν και οι επτά αστυνομικοί που πρωταγωνίστησαν στο περιστατικό της δολοφονίας του Νίκου Σαμπάνη στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα. Ελεύθεροι και οι δύο ανήλικοι Ρομά (ο ένας τραυματίας) που επέβαιναν στο κλεμμένο αυτοκίνητο.

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι επτά αστυνομικοί, οι οποίοι συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα που οδήγησε στον θάνατο του Νίκου Σαμπάνη. Η απόφαση ελήφθη μετά την μαραθώνια απολογία τους στην 4η ανακρίτρια Πειραιά και με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα.

Ελεύθεροι χωρίς αναμορφωτικά μέτρα αφέθηκαν και οι δύο ανήλικοι Ρομά (ο ένας τραυματίας) που επέβαιναν στο κλεμμένο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια αιματηρής καταδίωξης στο Πέραμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί αρνήθηκαν το βαρύ κατηγορητήριο που τους έχει απαγγελθεί υποστηρίζοντας πως δεν είχαν ανθρωποκτόνο δόλο και ότι δεν σκόπευαν να ανοίξουν πυρά έναντι των επιβαινόντων στο όχημα. Ο ένας εκ των 7 αστυνομικών, ισχυρίστηκε στην κατάθεσή του ότι σκοπός του 18χρονου εκλιπόντος και του 15χρονου και 14χρονου Ρομά ήταν να σκοτώσουν τους αστυνομικούς και να αχρηστεύσουν τις μηχανές τους.

Ο Αλέξης Κούγιας έκανε λόγο στις δηλώσεις του για μία «ενδελεχή έρευνα» και επισήμανε ότι η ανακρίτρια έκανε εξαντλητικές ερωτήσεις στους αστυνομικούς, αν και πολλά ερωτήματα για την πρόθεση των αστυνομικών και το πώς ενήργησαν παραμένουν αναπάντητα.

Σημειώνουμε ότι την επιστροφή των 7 κατηγορουμένων αστυνομικών στην υπηρεσία τους, μετά την απόφαση του ανακριτή να αφεθούν ελέυθεροι, είχε προαναγγείλει ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας.

Ερωτώμενος αν φοβάται «βεντέτα» από την πλευρά των Ρομά, με αφορμή την επίθεση που σημειώθηκε σε πυροσβεστικό όχημα μετά την κηδεία του 18χρονου, απάντησε πως «η βεντέτα μόλις έκλεισε». «Οι συνάδελφοί μου ήταν χθες με χειροπέδες στο δικαστήριο και αύριο το πρωί θα είναι υπηρεσία», συμπλήρωσε.

Πανηγυρίζει ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Λίγη μόνο ώρα μετά την απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή, ο Υπουργός δήλωσε «ικανοποιημένος» με την απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι χωρίς κανέναν όρο οι 7 αστυνομικοί.

«Εκφράζω την ικανοποίησή μου που η ανεξάρτητη δικαιοσύνη έκρινε και αποφάσισε να αφεθούν ελεύθεροι οι εφτά αστυνομικοί χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο» έγραψε ο Θεοδωρικάκος σε ανάρτησή του, σε μία κίνηση πρωτοφανή και πολλαπλώς προκλητική, δηλώνοντας ξανά την κυβερνητική παρουσία στην υπόθεση, μετά την επίσκεψή του «ανθρώπινα και συμβολικά» στη ΓΑΔΑ.

Μάλιστα, απάντησε ο ίδιος προσωπικά σε ένα σχόλιο στην ανάρτησή του, που υποστήριξε ότι η χρήση χειροπέδων ήταν «παράνομη και καταχρηστική», τονίζοντας ότι «έχει ζητήσει εδώ και ώρες εξηγήσεις».

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απατεώνες προσπάθησαν να εξαπατήσουν 80χρονη υποδυόμενοι γιατρούς – Ζήτησαν 80.000 ευρώ

Σε νέο περιστατικό τηλεφωνικής απάτης προχώρησαν απατεώνες στα Χανιά,...

Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε στην Ασή Γωνιά Χανίων

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το μεσημέρι του Σαββάτου,...