20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ελληνική Λύση: Τα Χανιά, η πατρίδα του πρωθυπουργό είναι η περιφέρεια στην Κρήτη με το μεγαλύτερο ποσοστό εκτάσεων που χαρακτηρίστηκαν δασικές

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση γραφείο τύπου Χανίων της Ελληνικής Λύσης:

Τα ποσοστό των εκτάσεων που χαρακτηρίστηκαν ως δασικά στην περιφερική ενότητα Κρήτης ανέρχονται: για τον νομό Λασιθίου 60%, για τον νομό Ρεθύμνου 67%  ,για τον νομό Χανίων 72% και για τον νομό Ηρακλείου 38%. Πάλι την πρωτιά την κατέχει ο νομός Χανίων, η ιδιαίτερη πατρίδα του πρωθυπουργού μας.

  • Στα παλαιότερα τοπογραφικά (με τελεσίδικες δασικές αποφάσεις)καισε σχέση με τους καινούριους χάρτες υπάρχουν αποκλείσεις
  • Στις αεροφωτογραφίες του 1945 ιδιοκτησίες φαίνονται ως αγροί και στους τωρινούς χάρτες ως δασικές εκτάσεις.
  • Στους επικρατέστερους δασικούς χάρτες εμφανίζονται δημοτικοί οδοί, αγροτικοί οδοί, εθνικοι και επαρχιακοί οδοί, εξωκλήσια, κοιμητήρια ως δασικά.
  • Το κόστος ,τώρα , για την υποβολή των σχετικών αντιρρήσεων για διάσπαρτες είτε μικρές είτε μεγάλες ιδιοκτησίες που υπάρχουν στα χωριά της περιφερικής ενότητας Χανίων,οι ιδιοκτήτες καλούνται να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη, αφού το στρέμμα κυμαίνεται περίπου στα 4,67 ευρώ.
  • Θίγονται όλες οι παλιές οικοδομικές άδειες που εκδόθηκαν και οι καινούριες που πρόκειται να εκδοθούν με το χρονικό περιθώριο των δυο χρόνων να είναι μικρό.(στα τέσσερα στρέμματα ή στην περιμετρική στα δυόμιση πρέπει να έχει εκδοθεί άδεια στα δυο χρονιά 2021-2022.)
  • Οι ιδιοκτήτες που συνορεύουν με από χαρακτηρισμένες δασικές εκτάσεις δεν έχουν την εξίσου σωστή αντιμετώπιση.
  • Το χρονικό περιθώριο για κατάθεση αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες είναι σχετικά μικρό εν μέσω πανδημίας(ξεκίνα από Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021 και με λήξη προθεσμίας Πέμπτη 10 Ιουνίου2021 και για τους κατοίκους του εξωτερικού ή διαμένοντας στην αλλοδαπή παρατείνεται κατά είκοσι ημέρες).
  • Όλοι οι ιδιοκτήτες πρέπει να επισκεφτούν ή δασολόγο ή πολιτικό μηχανικό ή τοπογράφο, με αποτέλεσμανα επιβαρύνονται με περεταίρω έξοδα
  • Οι επιδοτήσεις αγροτών και κτηνοτροφών μένουν στον αέρα.
  • Οι εκτάσεις που καήκαν από φωτιές, αφού αποζημιώθηκαν από τον ΕΛΓΑ, τώρα χαρακτηρίζονται ως δασικές
  • Οι αντιρρήσεις που έγιναν το 2018 δεν περιλήφθησαν στο δασικούς χάρτες(παραμείναν δασικά παράλου που οι ιδιοκτήτες είχαν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες)
  • Να στελεχωθούν οι υπηρεσίες ώστε να μην περάσει αρκετό χρονικό διάστημα
  • Οι όσες περιούσιες, των όποιων οι ιδιοκτήτες δεν προβάλλουν καμιά αντίρρηση, θα περιέλθουν στο κράτος και θα δοθούν σε ξένους ιδιοκτήτες.
  • Να καταργηθούν οι νέοι δασικοί χάρτες και να επανεξεταστούν.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...