21.8 C
Chania
Thursday, September 19, 2024

ΕΛΜΕ Χανίων: Καλωσόρισμα στους νέους εκπαιδευτικούς και κάλεσμα σε συσπείρωση

Ημερομηνία:

Η ΕΛΜΕ Χανίων καλωσορίζει θερμά τους νέους εκπαιδευτικούς που τοποθετήθηκαν στο νομό και τους συγχαίρει για την επιτυχία τους. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης υπογραμμίζει ότι οι πρόσφατοι διορισμοί αποτελούν καρπό των μακροχρόνιων αγώνων του εκπαιδευτικού κινήματος για τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών και την ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Παράλληλα, η ΕΛΜΕ Χανίων τονίζει την ανάγκη για συσπείρωση των εκπαιδευτικών ενόψει των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση. Η ατομική αξιολόγηση, ο επιθεωρητισμός και άλλες παρεμβάσεις υπονομεύουν την εργασιακή συνοχή και επηρεάζουν αρνητικά τη μαθησιακή διαδικασία.

Για το λόγο αυτό, η Ένωση καλεί τους νέους εκπαιδευτικούς σε συνάντηση γνωριμίας και συζήτησης την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στις 7:00 μ.μ. στο Καφέ του Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων. Στόχος της συνάντησης είναι η ανταλλαγή απόψεων και η ενημέρωση των νέων συναδέλφων για τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν την εκπαίδευση.

Πιο αναλυτικά σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χανίων συγχαίρει τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που διορίστηκαν ή προσελήφθησαν στο νομό μας, τους καλωσορίζει και τους εύχεται καλή δύναμη!

Υπενθυμίζει ότι οι φετινοί διορισμοί, είναι αποτέλεσμα των αγώνων και των διεκδικήσεων του εκπαιδευτικού κινήματος, που όλα αυτά τα χρόνια πάλευε και παλεύει για μαζικούς και μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση, κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Μάλιστα, οι φετινοί διορισμοί ΔΕΝ έγιναν μέσω γραπτού διαγωνσιμού ΑΣΕΠ όπως ήταν οι περσινές προγραμματικές εξαγγελίες της κυβέρνησης μετά την εκλογική της νίκη. Οι κινητοποιήσεις – και της ΕΛΜΕ Χανίων – συνέβαλαν σε αυτή την εξέλιξη.

Το σχολείο που έρχεστε και γνωρίζετε πολύ καλά – ορισμένοι από εσάς ως αναπληρωτές – φλέγεται. Η μάχη ενάντια στην ατομική αξιολόγηση / επιθεωρητισμό με τα παρεπόμενά της, μέντορες, συντονιστές, κτλ, έχει ως στόχο το διαχωρισμό των συναδέλφων (σε παλιούς-καινούργιους, καλούς-κακούς κτλ), υπονομεύοντας τα εργασιακά δικαιώματα όλων μας

Η ΕΛΜΕ Χανίων είναι από τα σωματεία που δίνουν με αποφασιστικότητα αυτή τη μάχη με ψηλά το κεφάλι και με κάθε μέσο!! Ταυτόχρονα, διεκδικούμε καλύτερους μισθούς, διευρυνση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, βάζοντας τευτόχρονα φρενο στις αυθαιρεσίες της Διοίκησης που πλήττουν και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας.

Συνεχίζουμε και γι’ αυτό επιδιώκουμε τη συσπείρωση όλων στο σωματείο μας. Καμιά και κανένας δεν περισσεύει! Για το λόγο αυτόν καλούμε όλες/όλους τις/τους νεοδιόριστες/-ους την Πέμπτη 19/9/2022, στις 7:00μμ, στο Καφέ του Αρχαιολογικού

Μουσείου στα Χανιά, https://maps.app.goo.gl/pNkTMr2XjFdqkrb89 για να γνωριστούμε και να συζητήσουμε! Στα πλαίσια του καλωσορίσματος η ΕΛΜΕ θα καλύψει έναν κωδικό (καφέ μπύρα, αναψυκτικό, ποτό) στην/στον καθεμιά/κάθε συναδέλφισσα/-ο!

Από την πρώτη μέρα συσπειρωνόμαστε και συμμετέχουμε στο σωματείο μας, την ΕΛΜΕ Χανίων!

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ