23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

ΕΛΜΕ Χανίων: Καμία συγκάλυψη για την κακοποίηση του Γιάννη Γ.

Ημερομηνία:

Εδώ και ένα χρόνο αποκαλύφθηκε μια θλιβερή ιστορία στο χωριό Γλώσσα του Δήμου Πλατανιά.

Για χρόνια, ένας νέος (που πλέον είναι 20 χρονών) ο Γιαννης Γ, με νοητική βλάβη, βιαζόταν από την παιδική του ηλικία. Ανάμεσα σε όσους κατηγορούνται ως κακοποιητές του είναι και “άνθρωποι κύρους”.

Μετά από πολλά χρόνια συγκάλυψης, και μετά από τις καταγγελίες ανθρώπων που επέλεξαν να σπάσουν μια ένοχη σιωπή, 4 άτομα κρίθηκαν προφυλακιστέα: ο πατέρας του, ένας γείτονας του και δύο ιερείς.

Αυτή την στιγμή, παρά τις ενέργειες αλληλέγγυων ανθρώπων, ο Γιάννης έχει μεταφερθεί στο «Παράρτημα Α.M.E.A. Χανίων», καθώς πέρα από ιδρύματα η πολιτεία δεν έχει συγκροτημένους και επιστημονικά καταρτισμένους επανορθωτικούς θεσμούς για τα θύματα κακοποίησης, βιασμού και μισαναπηρισμού. Την νομική εκπροσώπηση του Γιάννη Γ. στις 6 του Δεκεμβρίου έχει αναλάβει νομικός του ιδρύματος.

Ως εργαζόμενοι/ες στην εκπαίδευση έχουμε χρέος να υποστηρίξουμε αυτό το παιδί, τόσο στην νομική υπόθεση μέσα από την οποία ζητάει δικαιοσύνη, όσο και σε οποιαδήποτε ηθική και κοινωνική στήριξη επιχειρεί να επουλώσει τα τραύματα του.

  • Καμία συγκάλυψη, να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.
  • Αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη για  τον Γιάννη Γ
  • Άμεση συγκρότηση και στελέχωση διεπιστημονικών υπηρεσιών στήριξης και θεραπείας των θυμάτων κακοποίησης.
  • Δικαίωση στα αιτήματα του αναπηρικού κινήματος

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...