23.8 C
Chania
Sunday, May 19, 2024

ΕΛΜΕ Χανίων: Κλιμάκωση κινητοποιήσεων για Πειραματικό

Ημερομηνία:

Για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για την έλλειψη στέγης για το Πειραματικό Λύκειο μιλά σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Χανίων.

Όπως αναφέρει πιο αναλυτικά:

Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί) του Δήμου Χανίων έδωσε για άλλη μια φορά την απάντηση της στην πρόθεση του Υπουργείου να καταργήσει ένα υφιστάμενο Λύκειο της πόλης και στη θέση του να ιδρύσει Πειραματικό.

Οι κοινές συνελεύσεις που οργανώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από Συλλόγους Γονέων, την Ένωση Γονέων και την ΕΛΜΕ Χανίων είχαν αποφασίσει ομόφωνα ότι δε θα δεχτούν την κατάργηση κανενός σχολείου και τη μετατροπή του σε Πειραματικό. Αντίθετα, ζήτησαν την άμεση δρομολόγηση χτισίματος νέων σχολικών μονάδων καθώς τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Δήμου είναι ήδη υπερκορεσμένα.

Έχουν γίνει ήδη δυο παραστάσεις διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΔΕ Χανίων όπου τόσο οι γονείς όσο και οι εκπαιδευτικοί, ανέπτυξαν τις θέσεις τους απέναντι στον αναπληρωτή προϊστάμενο της ΔΔΕ και κατέστησαν σαφές ότι αν δεν υπήρχε ξεκάθαρη θέση της Διεύθυνσης για το συγκεκριμένο ζήτημα, οι αντιδράσεις θα κλιμακώνονταν και τα σχολεία θα παρέμεναν κλειστά στις 8/1.

Σήμερα, Δευτέρα 8/1/2024 μετά από πρωτοβουλία των Συλλόγων Γονέων αλλά και των μαθητικών συμβουλίων, η πλειοψηφία των Γυμνασίων και των Λυκείων του Δήμου Χανίων παρέμειναν κλειστά. Η εκπαιδευτική κοινότητα μέσω της μαζικής παρουσίας των γονέων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών απέδειξε για άλλη μια φορά την αποφασιστικότητα της.

Ενδεικτικά, παρέμειναν κλειστά τα σχολεία:

2ο Γυμνάσιο Χανίων

3ο Γυμνάσιο Χανίων

4ο Γυμνάσιο Χανίων

5ο Γυμνάσιο Χανίων

6ο Γυμνάσιο Χανίων

2ο Γυμνάσιο Ελ. Βενιζέλου

Γυμνάσιο Κουνουπιδιανών

1ο ΓΕΛ Χανίων

2ο ΓΕΛ Χανίων

3ο ΓΕΛ Χανίων

4ο ΓΕΛ Χανίων

ΓΕΛ Σούδας

ΓΕΛ Νέας Κυδωνίας

ΓΕΛ Ακρωτηρίου

ΓΕΛ Ελ. Βενιζέλου

1ο ΕΠΑΛ Χανίων

2ο ΕΠΑΛ Χανίων

ΕΠΑΛ Ελ. Βενιζέλου

Πρότυπο ΕΠΑΛ

Μουσικό σχολείο

Ως ΕΛΜΕ Χανίων καλούμε την εκπαιδευτική κοινότητα σε ετοιμότητα. Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση – κάλεσμα για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ