9.8 C
Chania
Friday, December 19, 2025

ΕΛΜΕ Χανίων: Σήμερα Ημέρα Πανευρωπαϊκής Κινητοποίησης

Ημερομηνία:

Όλοι στο συλλαλητήριο, 12.30μ.μ  Πλ. Αγοράς

Πανελλαδική-Πανεργατική Στάση Εργασίας 11-2μ.μ και 2-5μ.μ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Οι απολύσεις στο δημόσιο τομέα, ξεκινούν από τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ με διαδικασίες εξπρές! Μέχρι την Παρασκευή 16/11 η κυβέρνηση απαιτεί από τους δήμους τα ονόματα αυτών που θα απολύσει. Μόνο για το δήμο Χανίων έχουν «προγράψει» 25 εργαζόμενους. Ο νόμος 4046/2012(Μνημόνιο 3) ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ!!! Με τη μέθοδο του ΑΙΦΝΙΔΙΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ μπορούν να απολύσουν τον καθένα μας!!! Μέσα σε μια νύχτα καταργούν ειδικότητες και θέσεις και οι υπάλληλοι τίθενται σε διαθεσιμότητα! Σε 5 μέρες από τη δημοσίευση του νόμου ανακοινώνονται τα ονόματα όσων τίθενται σε διαθεσιμότητα και σε αυτοδίκαιη αργία λόγω κατάργησης θέσης και σε 10 ημέρες οι διευθύνσεις στέλνουν τα ονόματα στο υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης!!! ΨΕΚΑΣΤΕ ΣΚΟΥΠΙΣΤΕ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΤΕ!!!

Στα καθ΄ ημάς, αυτά συμπληρώνονται με την δυνατότητα του υπουργού παιδείας να μεταθέτει «για τις ανάγκες του εθνικού καλού», οποιονδήποτε από βαθμίδα σε βαθμίδα και από νομό σε νομό(!),  καταργώντας  την έννοια της οργανικής θέσης και του αμετάθετου. Οι συγχωνεύσεις 1500 σχολείων, η αύξηση του ωραρίου, ο νέος νόμος για την ΤΕΕ και οι αναγκαστικές μεταθέσεις και απολύσεις είναι μπροστά μας.

Το να μην περάσουν οι πρώτες απολύσεις στο δημόσιο είναι ένα στοίχημα για όλους.

Να βρεθούμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τη νεολαία στους δρόμους

ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ)- ΚΑΙ Η ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ. ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ(ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ) ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                               Ο Γ. Γραμματέας

Ι. Τσαμαντάκης                                           Φ. Μπιχάκης

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ