19.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

ΕΛΜΕ ΧΑΝΙΩΝ: Ενάντια στην αξιολόγηση – Στο πλευρό όσων αγωνίζονται

Ημερομηνία:

Στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ χθες Τρίτη μεταξύ άλλων θεμάτων που συζητήθηκαν κυριάρχησε το θέμα της λήψης μέτρων για την αποτροπή της αξιολόγησης, αλλά και της συμπαράστασης σε αδιόριστο εκπαιδευτικό που συνελήφθη το 2010 στη διάρκεια διαδήλωσης στα Χανιά, όπως και στους φοιτητές του ΕΚΠΑ.

Αναλυτικά:

Μέτρα αποτροπής της “αξιολόγησης”. Εκπαιδευτικά προγράμματα.

Το Δ.Σ. συνεχίζοντας την ίδια αταλάντευτη στάση που τήρησε η ΕΛΜΕ μας κατά της αξιολόγησης, καλεί όλους τους συναδέλφους, χωρίς φόβο, να οργανώσουν την αντίστασή τους σε κάθε σχολείο, με βάση τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου, και να μη συμμετέχουν σε καμία διαδικασία αξιολόγησης.

Σε απεργία-αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης καλούν ΑΔΕΔΥ και ΟΛΜΕ [με

σχεδόν ομόφωνη απόφαση της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης Προέδρων των

ΕΛΜΕ. Τις σχετικές αποφάσεις σας τις έχουμε κοινοποιήσει. Επομένως, όποτε καλούμαστε να συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε διαδικασία αξιολόγησης, δηλώνουμε ότι συμμετέχουμε στην απεργία – αποχή της ΑΔΕΔΥ και της ΟΛΜΕ και ΑΠΕΧΟΥΜΕ από κάθε αξιολογική διαδικασία. Με βάση τα παραπάνω, προχωράμε συλλογικά και οργανωμένα στα παρακάτω μέτρα αποτροπής της αξιολόγησης:

Α. Καλούμε τους διευθυντές [και υποδιευθυντές] των σχολείων να

σταθούν δίπλα στους συναδέλφους και να μην μετατραπούν σε

αξιολογητές τους. Αυτό σημαίνει:

  • Να μην συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως επιμόρφωση.
  • Να μην ορίσουν ομάδες εργασίας.
  • Να μην παραδώσουν προγραμματισμό δράσης ή σχέδια δράσης.
  • Να μην συμμετέχουν στις διαδικασίες αξιολόγησής τους.
  • Να μην αξιολογήσουν εκπαιδευτικούς.
  • Να μην συμμετέχουν σε καμιά διαδικασία αξιολόγησης.
  • Να μην πιέζουν τους συναδέλφους προς αυτήν την κατεύθυνση.

Σε κάθε περίπτωση η ΕΛΜΕ θα πάρει όλα εκείνα τα μέτρα που απαιτούνται για να

προστατέψει τους εκπαιδευτικούς-μέλη της.

Β. Οι εκπαιδευτικοί :

 Δεν μπαίνουμε σε ομάδες εργασίας.

"google ad"

 Δεν παραδίδουμε προγραμματισμό, ούτε δηλώνουμε σχέδιο εργασίας και δεν

παραδίδουμε οτιδήποτε μπορεί να αναρτηθεί στο παρατηρητήριο της

αξιολόγησης.

  • Δεν κάνουμε αίτηση για εθελοντική αξιολόγηση.
  • Δεν παραδίδουμε έκθεση ατομικής αξιολόγησης.
  • Δεν δεχόμαστε κανέναν αξιολογητή στην τάξη.
  • Δε συμβάλλουμε στη διαφοροποίηση του σχολείου μας με οποιονδήποτε

τρόπο. Υπερασπιζόμαστε τον ενιαίο χαρακτήρα της εκπαίδευσης, το δημόσιο

και δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά.

 

Και στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, οι εργαζόμενοι δεν έχουν υποκύψει.

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ της ΑΔΕΔΥ

μπλοκάροντας το καλοκαίρι τη διαδικασία, ενώ με αποφάσεις μαζικών Γενικών

Συνελεύσεων, δεν κατέθεσαν τη φόρμα της ατομικής αξιολόγησης αλλά την παρέδωσαν στα σωματεία τους. Ήδη, πάνω από 20 Ομοσπονδίες του δημόσιου τομέα έχουν κηρύξει ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΟΛΜΕ απεργία-αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης [ανάμεσά τους και οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί της ΔΟΕ] ΜΕ ΕΞΩΔΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ.

  • ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ “ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ”!
  • ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΘΕΙ ΓΡΑΠΤΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΝΤΟΛΗ ΜΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΤΥΠΗ Ή ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ.

Σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα διευκρινίζουμε για άλλη μια φορά ότι: τα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι στοιχείο της δουλειάς του εκπαιδευτικού και όχι γραφειοκρατικό στοιχείο – νούμερο, για να καταχωρηθεί στον προγραμματισμό είτε να δοθεί στους σχολικούς συμβούλους για να «βελτιωθούν» τα μετρήσιμα στατιστικά του σχολείου είτε της περιοχής του σχολικού συμβούλου. Αυτοί που μιλάνε για παιδαγωγικό έργο παραγνωρίζουν παντελώς την πραγματικότητα της τάξης και τις ανάγκες των μαθητών και βιάζονται να έχουν από τους εκπαιδευτικούς εγκεφαλικούς σχεδιασμούς που θα

γεμίζουν τις φόρμες αυτοαξιολόγησης!. Κανένας εκπαιδευτικός δεν έχει υποχρέωση να υποβάλλει προγράμματα και μάλιστα σε συγκεκριμένο αριθμό. Καλούμε τους συναδέλφους να ΜΗΝ ΤΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ στους σχολικούς συμβούλους, πολύ περισσότερο να μην τα καταθέτουν για ανάρτηση στην ΑΕΕ.

Καλούμε τους συναδέλφους να μη αποδεχτούν καμία πίεση. Σε κάθε περίπτωση να ενεργοποιήσουν την απεργία –αποχή της ΑΔΕΔΥ-ΟΛΜΕ από κάθε αξιολογική διαδικασία και να ενημερώσουν το Δ.Σ της ΕΛΜΕ. Κανείς συνάδελφος δεν πρέπει να τρέφει φρούδες ελπίδες για μισθολογική εξέλιξη βάσει της αξιολόγησης: οι μνημονιακοί νόμοι απαγορεύουν οποιαδήποτε αύξηση μέχρι το 2016 και μέχρι τη μείωση της ανεργίας κάτω του 10%, ενώ το νέο μισθολόγιο που ετοιμάζεται για τη μείωση του εισαγωγικού μισθού είναι πασίδηλο ότι θα συμπαρασύρει και τους μισθούς μας σε νέες μειώσεις.

Καλούμε όσους σχολικούς συμβούλους και διευθυντές πιέζουν τους συναδέλφους σε αυτήν την κατεύθυνση να σταματήσουν αμέσως αυτές τις ενέργειες. Υπενθυμίζουμε, άλλωστε,

ότι η απεργία – αποχή της ΟΛΜΕ αφορά όλους. Ενδεχόμενη στάση πίεσης και έμμεσων ή άμεσων «απειλών» προς τους συναδέλφους αποτελεί απεργοσπαστική ενέργεια στην προκηρυγμένη απεργία – αποχή της ΑΔΕΔΥ και της ΟΛΜΕ και ως τέτοια θα αντιμετωπιστεί από την ΕΛΜΕ.

Το συνδικάτο , με οργανωμένο τρόπο θα περιφρουρήσει την υλοποίηση των συλλογικών του αποφάσεων.

Ψήφισμα για συλληφθέντα εκπαιδευτικό

Στις 6 Δεκεμβρίου του 2010 στη μεγάλη διαδήλωση της νεολαίας και των εργαζομένων, 2 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλ. Γρηγοροπουλου, οι δυνάμεις καταστολής με εντολή των πολιτικών τους προϊσταμένων επιδόθηκαν σε όλη τη χώρα σε ένα όργιο καταστολής και συλλήψεων.

Στα Xανιά, οι δυνάμεις καταστολής προέβησαν σε ένα όργιο επιθέσεων ενάντια στους διαδηλωτές. Η αναίτια επίθεση στην οδό Παπανδρέου με κλωτσιές και γκλομπ χωρίς καν να υπάρχει η γνωστή δικαιολογία της αστυνομίας ό,τι οι διαδηλωτές προκάλεσαν, ήταν ξεκάθαρα εντολή των πολιτικών προϊσταμένων για να χτυπηθούν οι διαδηλώσεις. Μετά από αυτή την επίθεση της αστυνομίας έγιναν 8 προσαγωγές και 3 συλλήψεις, δυο μαθητών και του αδιόριστου εκπαιδευτικού Θοδωρή Χατζηγρηγοράκη, μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Αδιόριστων Εκπαιδευτικών – Παράρτημα Χανίων.

Οι συλλήψεις φυσικά βασίζονται σε ανυπόστατες κατηγορίες κατά τη συνήθη πρακτική των κρατικών μηχανισμών στις περιπτώσεις σύλληψης αγωνιστών. Επισημαίνουμε δε ότι με το ισχύων πειθαρχικό δίκαιο και μόνο η δίωξη (χωρίς δίκη) του στερεί το δικαίωμα της εργασίας στο δημόσιο σχολείο γεγονός που προκαλεί σοβαρή ηθική και υλική βλάβη και παράλληλα καταργεί και το τεκμήριο της αθωότητας.

Η σύλληψη και δίωξη του Θοδωρή Χατζηγρηγοράκη καθώς και των άλλων δυο ανήλικων μαθητών είναι σαφώς πολιτικού χαρακτήρα. Εντάσσεται στο πλαίσιο τρομοκράτησης του κινήματος, ποινικοποίησης των αντιστάσεων και των αγώνων που αναπτύσσονται ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές, στον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης.

  • ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
  • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ
  • ΟΙ ΛΑΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

Ψήφισμα συμπαράστασης στους φοιτητές του ΕΚΠΑ

Ήδη από την αρχή της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς η Κυβέρνηση, ο Υπουργός Παιδείας αλλά και οι πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ φρόντισαν να δείξουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως αντιλαμβάνονται το Πανεπιστήμιο του μέλλοντος. Μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου για διαγραφή 180.000 φοιτητών στα τέλη του καλοκαιριού, ο νέος Πρύτανης του Ιδρύματος Φορτσάκης, δήλωνε ότι θα επικυρωθούν οι απολύσεις διοικητικού προσωπικού, οι διαγραφές φοιτητών και θα προωθηθεί περαιτέρω η ιδιωτική πρωτοβουλία στο Παν/μιο. Ταυτόχρονα, φαίνεται ότι λεφτά υπάρχουν για τους μεγαλοεργολάβους που αναλαμβάνουν φύλαξη, καθαριότητα και σίτιση και το αποτέλεσμα είναι security, facecontrol, σχολές γεμάτες σκουπίδια αντί για εργαζομένους με μόνιμη και σταθερή δουλειά και φοιτητικές παροχές.

Την τελευταία εβδομάδα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ξετυλίχτηκαν σκηνικά που θυμίζουν τις πιο μελανές σελίδες της σύγχρονης ιστορίας. Όταν οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΕΚΠΑ με απόφαση των γενικών τους συνελεύσεων θέλησαν να προβούν σε κινητοποίηση στην Πρυτανεία ώστε να συντονίσουν τη δράση τους και να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση και την εργασία με δικαιώματα, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες είχαν στρατοπεδεύσει γύρω από το κτίριο. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και την Πέμπτη, με τους υπαλλήλους του Ιδρύματος να κρατούνται επί της ουσίας όμηροι στον ίδιο το χώρο εργασίας τους  και τους φοιτητές να αντιμετωπίζουν την καταστολή με χημικά και ξύλο από πλευράς αστυνομίας. Σαν να μην έφταναν αυτά, οι πρυτανικές αρχές απαγόρευσαν την είσοδο στα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού, σε μέλη της Ομοσπονδίας Διοικ. Προσωπικού ΑΕΙ-ΤΕΙ, σε μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ καθώς και στην Επιθεώρηση Εργασίας και την εκπρόσωπο των εργαζομένων στη Σύγκλητο.

Από τα παραπάνω, είναι σαφής η εικόνα που θέλουν να δημιουργήσουν και στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ένα Πανεπιστήμιο που θα είναι ανοιχτό για απολύσεις, εργολαβίες- επιχειρήσεις, διαγραφές και οργανισμούς και κλειστό για τους αγώνες των φοιτητών και των εργαζομένων. Ένα Παν/μιο στο οποίο οι συλλογικές διαδικασίες θα ποινικοποιούνται και θα ισχύει ο λόγος της Κυβέρνησης και των πρυτανικών αρχών.

Μπροστά στην όλη κατάσταση που δημιουργείται φαίνεται επιτακτικό να εμφανιστεί το αντίπαλο δέος στα σχέδια της Κυβέρνησης και της Ε.Ε για τους εργαζομένους και τη νεολαία. Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στις διεκδικήσεις των φοιτητικών συλλόγων και των εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χάος στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ: Το κίνημα υπέρ της Παλαιστίνης εξαπλώνεται και σε άλλες χώρες

Εξαπλώνονται σε πολλά πανεπιστήμια στον κόσμο, οι διαδηλώσεις αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους που βρίσκονται...

Η ΠΑΠΑΔΙΑ

(Μια αφήγηση που πηγάζει από ιστορικά γεγονότα)... Μες τη νύχτα...

Σα σήμερα, 4 Μαΐου 2017, πέθανε ο ανυπότακτος Αναρχικός Βαρδής Τσουρής | Φωτός

Κάθε τόπος έχει ανθρώπους που έχουν αφήσει το στίγμα...