17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Εμβολιασμοί: Άνοιξε η πλατφόρμα για τα άτομα ηλικίας 70-74 ετών

Ημερομηνία:

Χθες, 26 Μαρτίου, ανοίγει η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς κατά του Covid-19 των ατόμων ηλικίας 70-74 ετών.

Ακολουθούν έπειτα οι ηλικίες  65-69 ετών για τις οποίες η πλταφόρμα θα ανοίξει αρχές Απριλίου, οπότε και θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους

Σειρά μετά, στα μέσα Μαΐου, έχει ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών και αναμένεται να ολοκληρωθεί τέλος του μήνα.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, στις 19 Μαρτίου άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για την ομάδα ατόμων με υποκείμενα νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου.

Επίσης στις 31 Μαρτίου θα ενεργοποιηθεί εφαρμογή που θα μπορούν οι πολίτες να καταθέσουν αίτηση για ένταξη στην ομάδα Α νοσημάτων υψηλού κινδύνου.

Να σημειωθεί ότι ο μήνας Ιούλιος θεωρείται ορόσημο για την ανοσία και γίνεται προσπάθεια να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί σε μια μάχη που σπρώχνουν δύο αντίθετες δυνάμεις, τα εμβόλια που σπρώχνουν μπροστά και οι μεταλλάξεις , το τρίτο κύμα και η έξαρση των λοιμώξεων που σπρώχνουν προς τα πίσω.

Μέχρι στιμής έχουν πραγματοποιηθεί 1.537.104 εμβολιασμοί (1.035.664 εμβολιασμοί 1ης δόσης  και  501.440 εμβολιασμοί 2ης δόσης).

Πώς κλείνονται τα ραντεβού

  • Μέσω γραπτών μηνυμάτων (SMS), εφόσον οι πολίτες έχουν εγγραφεί στη άυλη συνταγογράφηση και είναι δικαιούχοι εμβολιασμού, όπως θα αναλυθεί στη συνέχεια.
  • Απευθείας από τους πολίτες με την είσοδό τους στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr, όπως θα αναλυθεί στη συνέχεια.
  • Κατόπιν προσέλευσης των ιδίων ή τρίτων προσώπων για λογαριασμό τους στο πλησιέστερο ΚΕΠ. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση τρίτων προσώπων, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση, η οποία θα ενσωματωθεί σε δεύτερο χρόνο στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr. Επίσης, ο τρίτος που θα προσέρχεται θα πρέπει να γνωρίζει τον ΑΜΚΑ του άμεσα ενδιαφερομένου, καθώς και τον ΑΔΤ, ή να φέρει φωτοτυπία τους.
  • Κατόπιν προσέλευσης των ιδίων ή τρίτων προσώπων για λογαριασμό τους στο πλησιέστερο φαρμακείο. Οι αναλυτικές οδηγίες και κατευθύνσεις για τον προγραμματισμό ραντεβού στα φαρμακεία θα παρασχεθούν άμεσα.

Πώς μπορεί να ελέγξει ο πολίτης αν ανήκει σε κάποιες από τις ομάδες προτεραιότητας με τους εξής τρόπους:

  • Εισάγοντας τον ΑΜΚΑ και το ονοματεπώνυμό του στην ιστοσελίδα και τη web/mobile εφαρμογή.
  • Αποστέλλοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στον 5-ψήφιοκωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034).

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ