22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Εμβόλιο κορονοϊού: Μειώνεται η αναμονή της τρίτης δόσης – 540.000 ραντεβού από την Παρασκευή

Ημερομηνία:

Την αποκάλυψη ότι από το βράδυ της Παρασκευής έχουν κλειστεί πάνω από 540.000 ραντεβού έκανε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η πλατφόρμα άνοιξε από την Παρασκευή το βράδυ και ήδη 540.000 συμπολίτες μας έχουν κλείσει ραντεβού για την τρίτη δόση ή για την δεύτερη δόση όσοι έκαναν το εμβόλιο της Johnson».

Σημείωσε πως τα ραντεβού αφορούν σε πολίτες για τους οποίους έχει παρέλθει τουλάχιστον τρίμηνο από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους και μένει να τους χορηγηθεί η λεγόμενη «αναμνηστική δόση».

Συνέχισε, λέγοντας πως «χθες, ημέρα Κυριακή, έγιναν 92.000 εμβολιασμοί στην χώρα. Θα ξεπεράσουμε σύντομα τους 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα. Έχουν ήδη εμβολιαστεί 1,7 εκατομμύρια συμπολίτες μας με την τρίτη δόση».

«Σύντομα θα είναι πολύ μικρότερη η αναμονή από ότι σήμερα. Υπάρχει μια προτεραιότητα στο σύστημα σε όσους είναι άνω των 60 ετών και επιθυμούν να πάνε να κάνουν την τρίτη δόση. Ανοίγουν συνεχώς και νέες γραμμές και ανοίγουν νέα εμβολιαστικά κέντρα, οι πολίτες καλό είναι να μπαίνουν ξανά στην πλατφόρμα για να βλέπουν εάν υπάρχει ραντεβού σε συντομότερη ημερομηνία», σημείωσε.

Τόνισε πως «αυτοί που έχουν συμπληρώσει τον εμβολιασμό τους και έχει ήδη περάσει ένα τρίμηνο από τότε, είναι περίπου 6 εκατομμύρια. Το σύστημα άντεξε τους πάνω από 500.000 πολίτες που μπήκαν να κλείσουν ραντεβού μέσα στο Σαββατοκύριακο. Η χώρα μας πρωτοπορεί και δίνει σε όλους τους πολίτες την δυνατότητα να θωρακιστούν. Υπάρχει ένας όγκος αιτημάτων, σε 10 ημέρες θα έχει εξομαλυνθεί πλήρως η κατάσταση».

«Από την Παρασκευή το απόγευμα, οι εμβολιασμένοι στο εξωτερικό θα μπορούν να δηλώνουν τον εμβολιασμό που έκαναν στο εξωτερικό, με μοναδικό σκοπό να κάνουν την τρίτη δόση στην Ελλάδα. Θα πρέπει να καταχωριστεί στο μητρώο μόνο όποιος θέλει να κάνει την τρίτη δόση. Δεν έχει νόημα απλώς να εγγραφεί κάποιος, διότι απλώς θα ταλαιπωρηθεί ο ίδιος. Αυτό αρχικά θα γίνει μόνο μέσω των ΚΕΠ, όμως σύντομα θα λειτουργήσει και σχετική εφαρμογή στο gov.gr», επεσήμανε.

Σχετικά με το εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών, σημείωσε πως υπάρχει αναμένονται 60.000 δόσεις εμβολίων της Pfizer και όπως είπε: «Μακάρι να υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση». Συμπλήρωσε, δε, πως: «Στις ηλικίες 15-17 ετών υπάρχει μια καλή συμμετοχή, έχουν ήδη κάνει το εμβόλιο ή το έχουν προγραμματίσει γύρω στο 42 – 45%, ενώ είναι πιο χαμηλό το ποσοστό στις ηλικίες 12 – 14 ετών. Το μόνο που δεν έλειψε, είναι κάποιος να ήθελε να κάνει εμβόλιο και αυτό να μην υπήρχε».

newsit.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τροχαίο με ελαφρύ τραυματισμό στον κόμβο Γαλατά

Ένας οδηγός μηχανής τραυματίστηκε, σε τροχαίο ατύχημα που συνέβη...

Δράσεις από το Μουσικό Σχολείο Χανίων

Μια σειρά από μουσικές δράσεις διοργανώνει τις επόμενες ημέρες...

Σήμερα το μεγάλο συλλαλητήριο για την Υγεία στο Λασίθι

Στους δρόμους κατεβαίνουν για μία ακόμη φορά φορείς και...