23.2 C
Chania
Τρίτη, 23 Ιουνίου, 2026

Εμπορικός Σύλλογος Χανίων: Καταστροφικό το μέτρο των ενδιάμεσων εκπτώσεων για τη συντριπτική πλειοψηφία των μικρών επιχειρήσεων

Ημερομηνία:

Τις καταστροφικές συνέπειες του μέτρου των ενδιάμεσων εκπτώσεων επισημαίνει με επιστολή του ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων ο οποίος ζητά την κατάργησή του. Σημειώνει ότι «όποιος μικρός έμπορος προσπάθησε  μέσα από τέτοιες ενέργειες  να ανταγωνιστεί τα  μεγάλα  μονοπωλιακά –πολυεθνικά εμπορικά μαγαζιά, όχι απλά έχασε αλλά οδηγήθηκε με μαθηματικό τρόπο στην χρεοκοπία»

Αναλυτικότερα αναφέρονται τα εξής:

Μετά από 12 χρόνια περίπου εφαρμογής του μέτρου , των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων  αλλά  και της παράτασης των κανονικών εκπτώσεων μπορούμε με σιγουριά  να πούμε ποιους πραγματικά  βοήθησαν τέτοια μέτρα (παράταση κανονικών εκπτώσεων , ενδιάμεσες εκπτώσεις , δεκαήμερα προσφορών).

Εμείς οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις  είμαστε οι μόνιμα χαμένες  από την εφαρμογή τέτοιων  προωθητικών ενεργειών. Πραγματικά  όποιος μικρός έμπορος προσπάθησε  μέσα από τέτοιες ενέργειες  να ανταγωνιστεί τα  μεγάλα  μονοπωλιακά –πολυεθνικά εμπορικά μαγαζιά, όχι απλά έχασε αλλά οδηγήθηκε με μαθηματικό τρόπο στην χρεοκοπία .

Οι συνάδελφοι μας  μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα σε συνδυασμό και με την οικονομική κρίση έχασαν ότι με κόπο είχαν αποκτήσει από δουλειά αρκετών χρόνων .Μέσα από συνεχής  έρευνες και παρακολούθηση του τζίρου των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων τόσο σε τοπικό αλλά και  κύρια σε πανελλαδικό επίπεδο (έρευνες ΕΣΕΕ) η συντριπτική πλειοψηφία των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων θεωρούν  ότι  το μέτρο των ενδιάμεσων εκπτώσεων είναι καταστροφικό για την διατήρηση της μικρής εμπορικής  επιχείρησης .Φαίνεται από τις έρευνες ότι δεν υπάρχει η προσδοκώμενη αύξηση του τζίρου. Καθώς επίσης ότι  επιφέρει και  ζημιά,  γιατί  είναι σε περιόδους που οι  περισσότεροι προμηθεύονται  νέα εμπορεύματα (εποχικά) και έτσι είναι αναγκασμένοι  να τα πουλούν με εκπτώσεις.

Σας ζητάμε να συνταχτείτε με την θέση του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων που είναι και απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων της περιοχής μας και να απαιτήσετε και εσείς την κατάργηση των εκπτωτικών ενδιάμεσων περιόδων και επίσης την νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης  αργίας .

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εργασίες κλαδέματος σε πέντε σημεία του Δήμου Χανίων αύριο Τρίτη

Εργασίες κλαδέματος σε πέντε σημεία του Δήμου Χανίων την Τρίτη 23 Ιουνίου 2026. Παρεμποδίσεις κυκλοφορίας στη Μονή Γωνιάς, Χάου, Γεωργακάκηδες, Κλαδισό και Κόκκινο Μετόχι.

Παρέμβαση Δημάρχου Αποκορώνου για στάσεις λεωφορείου στον Άγιο Ραφαήλ

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης ζητά από το Υπουργείο Υποδομών την κατασκευή δύο στάσεων λεωφορείου στον Άγιο Ραφαήλ για την ασφάλεια χιλιάδων προσκυνητών.

Π.Ε.Σ.Ε.Κ. Χανίων: Έκκληση στο Δήμο για στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας

Η Π.Ε.Σ.Ε.Κ. Χανίων καταθέτει υπόμνημα στο Δήμο για την τραγική κατάσταση του νοσοκομείου, ζητώντας διπλασιασμό μισθών, προσλήψεις προσωπικού και στέγαση εργαζομένων.

Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης: «Κτηματολόγιο και δασικοί χάρτες όχημα για τη συγκέντρωση γης σε λίγα χέρια»

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης καταγγέλλει το Κτηματολόγιο και τους δασικούς χάρτες ως εργαλείο συγκέντρωσης γης στα χέρια του κεφαλαίου, στηρίζοντας τους αγώνες αγροτοκτηνοτρόφων και μικροϊδιοκτητών.