26.8 C
Chania
Saturday, June 29, 2024

Εμπορικός Σύλλογος Χανίων: Να μας ενημερώσουν οι βουλευτές της Κρήτης για τα χημικά της Συρίας

Ημερομηνία:

Κάλεσμα στους βουλευτές της Κρήτης, προκειμένου να γίνει μια σαφής ενημέρωση γύρω από την επικείμενη καταστροφή  χημικών όπλων από τη Συρία, στη θάλασσα της Μεσογείου, απευθύνει ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:
Όλες τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε σύσσωμοι και ταυτόχρονα συγκλονισμένοι τις φήμες περί καταστροφής ενός ολόκληρου χημικού οπλοστασίου στη θαλάσσια περιοχή της μεσογείου και δη πολύ κοντά στις Κρητικές ακτές. Δυστυχώς όμως δεν ήταν μόνο φήμες απ’ότι φαίνεται. Το έγκλημα φαίνεται να είναι καλά οργανωμένο και σχεδιασμένο και απαντήσεις να μην υπάρχουν. Καλούμε λοιπόν ως εμπορικός σύλλογος την κυβέρνηση να μας ενημερώσει για το τι συμβαίνει, να πάρει θέση και να προστατέψει το νησί μας, τον τόπο μας. Οι ευθύνες είναι τεράστιες για όλους ειδικά απέναντι στο μέλλον του τόπου μας και το μέλλον των παιδιών μας. Δεν υπάρχουν περιθώρια ελιγμών για ένα τέτοιο θέμα και καλούμε άμεσα για δημόσιες και ξεκάθαρες απαντήσεις. Δεν θα εκλάβουμε την σιωπή ως απάντηση αλλά ως συνενοχή για το έγκλημα που ετοιμάζεται.

Δήλωση Μανώλη Ντουντουλάκη, υποψηφίου δημάρχου Πλατανιά

Η παράταξη μας και εγώ προσωπικά καλούμε  όλους του δημότες και δημότισσες του Δήμου Πλατανιά να παρευρεθούν στην πορεία που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μάρτιου στο λιμάνι της Σούδας με αφορμή την ενδεχόμενη τοξική απειλή από την καταστροφή των χημικών όπλων στη Μεσόγειο.

Εδώ και ένα μήνα το συγκεκριμένο θέμα απασχολεί όλους μας  καθώς είναι εξαιρετικά ανησυχητικό το γεγονός ότι δε δίνονται συγκεκριμένες απαντήσεις από την κυβέρνηση και παράλληλα οι επιστήμονες εκφράζουν ανησυχίες για τη πειραματική μέθοδο της υδρόλυσης που πρόκειται να εφαρμοστεί ανοιχτό των θαλασσών μας.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ