14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ενεργειακή κρίση: «Η ΕΕ θα αγοράζει φυσικό αέριο από τις ΗΠΑ σε τριπλάσια τιμή»

Ημερομηνία:

Η Ευρωπαϊκή Ένωση «τρέφει εδώ και καιρό ψευδαισθήσεις» σχετικά με τη δημιουργία της δικής της αγοράς ενέργειας, αλλά θα καταλήξει να αγοράζει φυσικό αέριο από τις ΗΠΑ σε τριπλάσια τιμή. Αυτό δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς κατά την έναρξη ενός οικονομικού φόρουμ στο Ζάγκρεμπ.

«Η ενέργεια είναι το βασικό ζήτημα αυτή τη στιγμή, και γενικότερα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εδώ και καιρό ψευδαισθήσεις σχετικά με τη δημιουργία κάποιου είδους αγοράς ενέργειας, αλλά δεδομένης της σοβαρής στρατιωτικής επιχείρησης, έφτασε στο σημείο η ΕΕ να αγοράζει φυσικό αέριο από τον σύμμαχό της, τις ΗΠΑ, σε τριπλάσια τιμή», ανέφερε ο Μιλάνοβιτς σύμφωνα με την κροατική εθνική τηλεόραση HRT.

Ο πρόεδρος τόνισε ότι τόσο η Ρωσία όσο και οι ΗΠΑ είναι «δύο μεγάλες και άφθαρτες δυνάμεις» για κάποιο λόγο. «Είναι άφθαρτοι επειδή έχουν ορισμένες τεχνολογίες «…» και απεριόριστη ενέργεια για τις ανάγκες τους», δήλωσε ο Μιλάνοβιτς, σημειώνοντας ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν πήγε στις ΗΠΑ για συνομιλίες με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για να «ζητήσει κατανόηση και έλεος από τη θέση του πιο αδύναμου εταίρου».

Το οικονομικό φόρουμ «Οι επιχειρήσεις συναντούν την πολιτική – Ενέργεια σήμερα και αύριο» διοργανώνεται από τη Σλοβενο-Κροατική Επιχειρηματική Λέσχη και τη Σλοβενική Πρεσβεία στην Κροατία στο πλαίσιο της επίσκεψης του Σλοβένου Προέδρου Μπορούτ Παχόρ στην Κροατία.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...