30.8 C
Chania
Monday, July 8, 2024

Ενημέρωση από το συντονιστικό ενάντια στα Χημικά του Πολέμου την Τρίτη 4/3

Ημερομηνία:

Φορείς, σύλλογοι, συλλογικότητες, σωματεία και πολίτες συναντηθήκαμε στο Κοινωνικό Στέκι – Στέκι μεταναστών προκειμένου να συντονίσουμε τις δράσεις για την διαμαρτυρία για τα χημικά την Κυριακή 9/3 στις 12.00 στο λιμάνι της Σούδας.

Συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα εξής:

Σήμερα Πέμπτη 6/3 δίνουμε ραντεβού στις 20.00 στο Κοινωνικό Στέκι – Στέκι μεταναστών για αφισοκόλληση της αφίσας για τα χημικά. Επίσης, στο χώρο της Terra Verde και του Στεκιού υπάρχουν 5.000 αφίσες οι οποίες είναι διαθέσιμες για όποιον/α θέλει να αφισοκολλήσει σε άλλους χώρους. Καλό είναι να υπάρξουν και άλλα σημεία διακίνησης της αφίσας (σε χώρους, καταστήματα κλπ).

Επόμενες συναντήσεις:

  • Την Πέμπτη 6/3 στις 12.00 θα δοθεί συνέντευξη τύπου στο Κοινωνικό Στέκι – Στέκι μεταναστών. Η συνέντευξη είναι ανοιχτή για τοποθετήσεις από όλους τους φορείς και τις συλλογικότητες που στηρίζουν και συμμετέχουν στο συντονιστικό ενάντια στα χημικά. Για αυτό κάνουμε καλούμε όσους συμμετέχουν στο συντονιστικό να παρευρεθούν και να τοποθετηθούν στη συνέντευξη.
  • Την Πέμπτη 6/3 στις 19.30 υπάρχει ραντεβού για τη σύνταξη κειμένου ψηφίσματος ενάντια στα χημικά στο χώρο του Στεκιού.
  • Την Κυριακή 9/3 οι Ποδηλάτρεις οργανώνουν ποδηλατοπορεία προς τη Σούδα με σημείο εκκίνησης τη Δημοτική Αγορά στις 11.00.

Επιπλέον, έχει ήδη δοθεί σχετικό ραδιοφωνικό σποτάκι για το κάλεσμα της Κυριακής στα ραδιόφωνα της πόλης. Όποιος/α έχει δυνατότητα να το προωθήσει σε ραδιοφωνικούς σταθμούς ας επικοινωνήσει μέσω mail στο stekichania@gmail.com.

Πριν την Κυριακή καλό θα είναι να ενημερώνουμε με τηλέφωνα και mail μέσα από το σύλλογο/φορέα που ανήκουμε κι άλλους φορείς ή πολίτες στα Χανιά αλλά και σε Ηράκλειο – Ρέθυμνο ώστε να διαχυθεί η πληροφορία για τη διαμαρτυρία της Κυριακής.

Επίσης, για την ημέρα της διαμαρτυρίας αποφασίστηκε να υπάρχει μαι ενημέρωση από επιστήμονες για το θέμα των χημικών και να υπάρξουν και κάποιες σύντομες τοποθετήσεις από συλλόγους, φορείς και τα αντίστοιχα συντονιστικά σε Ρέθυμνο – Ηράκλειο.

Για τα δρώμενα της Κυριακής κάθε φορέας μπορεί να οργανώσει κάτι δικό του στο χώρο του λιμανιού της Σούδας. (Πέρα από αυτό, θα υπάρξει περίπτερο ενημέρωσης με κουτί ενίσχυσης στο χώρο του Λιμανιού, ο σύλλογος φουσκωτών θα κάνει μια συμβολική δράση με φούσκωτα στη θάλασσα της Σούδας , θα υπάρχει γιγαντοπανό στη γύρω περιοχή, και μουσική από τοπικά συγκροτήματα)

Σε σχέση με τα οικονομικά της κίνησης υπολογίζεται ότι το κόστος για τις αφίσες και τον ήχο θα είναι 1000 με 1100 ευρώ. Οπότε καλείται όποια συλλογικότητα έχει τη δυνατότητα να διαθέσει χρήματα για την κάλυψη των εξόδων να το δηλώσει με mail στο stekichania@gmail.com.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σπιτικές προτάσεις

Τονοσαλάτα (2) 2 κουτιά τόνο, μια φλυτζάνα βραστή πατάτα κομμένη...

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι 101 αθλητές και αθλήτριες που θα πάνε στο Παρίσι

Με την πρόκριση της εθνικής ομάδας μπάσκετ, συμπληρώθηκε και το παζλ...