23.8 C
Chania
Monday, September 16, 2024

“Ανατροπή κάθε αποκλεισμού – Υγεία για όλους”: Ενημέρωση – σχόλιο της Β. Βαγιωνάκη για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο υπ. υγείας

Ημερομηνία:

Εξαιρετικά σημαντικές χαρακτήρισε τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, η βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Βάλια Βαγιωνάκη. Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία της πως σύντομα θα υπάρξουν απτά αποτελέσματα καθώς όπως είπε: «διαθέτουμε την αποφασιστικότητα να συγκρουστούμε με τα συμφέροντα».

«Σήμερα ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε το υπουργείο Υγείας, για να τονίσει σε όλους τους τόνους πως βασική κι αταλάντευτη επιδίωξη της νέας Κυβέρνησης είναι μια: Ανατροπή κάθε αποκλεισμού – Υγεία για όλους», πρόσθεσε η βουλευτής.

Η κα Βαγιωνάκη στάθηκε επίσης, στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό θα βγει σύντομα σε Δημόσια Διαβούλευση και που στόχο θα έχει «την ισότιμη πρόσβαση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας για όλους, τόσο τους ασφαλισμένους, όσο και τους ανασφάλιστους», αλλά και «τη διεύρυνση των παροχών σε φάρμακα, πρόληψη, εμβολιασμούς και διαγνωστικές εξετάσεις».

Προσλήψεις και κατάργηση του 5ευρου

Κατά την επίσκεψή του, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε σε σειρά δεσμεύσεων για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και της Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους κι όλες, με πιο σημαντική την προαναγγελία 4.500 προσλήψεων στον τομέα της Υγείας, με τις 700 από αυτές να αφορούν τα νησιά του Αιγαίου, τη Θράκη, τη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσπρωτία.

Στο πλαίσιο ανατροπής των Μνημονιακών ρυθμίσεων στην Υγεία, ανακοινώθηκε η κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ για την επίσκεψη στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων και των κέντρων Υγείας του ΕΣΥ, αναδεικνύοντας το δικαίωμα στην Υγεία ως «κριτήριο για την ποιότητα ζωής των πολιτών», πέρα από «συμφωνίες και αριθμούς».

Στους άμεσους στόχους της νέας Κυβέρνησης τέθηκε η άμεση αναδιοργάνωση του ΕΟΦ, καθώς και η ενίσχυση της εγχώριας βιομηχανίας φαρμάκου. Επιπλέον, εξαγγέλθηκε η στόχευση της Κυβέρνησης να εξοικονομηθεί το 10% του συνόλου των δημοσίων δαπανών Υγείας, μέσω της θέσπισης του ηλεκτρονικού συστήματος για την καταπολέμηση της απάτης και της διαφθοράς.

Τέλος, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «μηδενική ανοχή» στα φαινόμενα διαφθοράς και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος, ενώ ανακοίνωσε και την κατάργηση της διάταξης 39Α του πρώην Υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ ο «επίδοξος δολοφόνος» του Τραμπ

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ εμφανίζεται ο...

Μεγάλη προσέλευση κόσμου στο STAVROS BLUE MOON | Φωτός

Η εκδήλωση "STAVROS BLUE MOON", που διοργανώθηκε από τον...

Υπερ-αδειοδότηση, υπερ-ανάπτυξη και πρωταθλητισμός στην εγκατάσταση έργων ΑΠΕ!

Της Βάννας Σφακιανάκη O Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ)...

Κρήτη: Έπιασαν τους απατεώνες που εξαπάτησαν ηλικιωμένη με λάφυρο χιλιάδες ευρώ

Σε μια επιτυχημένη επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, εξιχνιάστηκε...