17.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Ενοπλη ληστεία με τρεις τραυματίες στο ξενοδοχείο Creta Maris στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Τραυματίες είναι και οι τρεις δράστες της απόπειρας ένοπλης ληστείας που έγινε το βράδυ της Παρασκευής σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της Χερσονήσου έπειτα από συμπλοκή και ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των ληστών και αστυνομικών στην προσπάθεια των ενόπλων να διαφύγουν τη σύλληψη.

Ήταν λίγο πριν τις 22:00 όταν τρεις δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες και κρατώντας επιθετικά τουφέκια Καλάσνικοφ μπήκαν στο ξενοδοχείο και κατευθύνθηκαν προς το κοσμηματοπωλείο προκειμένου να το ληστέψουν.

Οι δράστες σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πυροβόλησαν για εκφοβισμό στον αέρα ενώ στον χώρο βρίσκονταν αρκετοί άνθρωποι.

Σε ελάχιστα λεπτά στην περιοχή έφθασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που περικύκλωσαν τον χώρο και απομάκρυναν τους τουρίστες.

Την ίδια ώρα οι δράστες παρότι περικυκλωμένοι από τους αστυνομικούς επιχείρησαν να διαφύγουν. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των κουκουλοφόρων και των αστυνομικών.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν και οι τρεις δράστες, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου και πληροφορίες φέρουν τον ένα να έχει τραυματιστεί στο πρόσωπο, τον δεύτερο στον ώμο και τον τρίτο στα πόδια. Και οι τρεις φέρονται ότι είναι γνώριμοι των αστυνομικών αρχών.

Στην σημείο της συμπλοκής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, δύο Καλάσνικοφ, κλοπιμαία και ένα κλεμμένο αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη ληστεία. Δύο από τους δράστες είναι Έλληνες υπήκοοι, και ο τρίτος από την Αλβανία.

Σε ανακοίνωσή του το ξενοδοχείο σημειώνει τα εξής:

 

Χθες, Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015, και ώρα 21:30 τρεις ένοπλοι άνδρες επιχείρησαν να ληστέψουν το κοσμηματοπωλείο το οποίο στεγάζεται στην κεντρική είσοδο του Creta Maris. Το ξενοδοχείο ενημερώνει πως κανένας επισκέπτης ή εργαζόμενος δεν τραυματίστηκε, ενώ έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της υπάρχουσας αναστάτωσης.

Συγκεκριμένα, οι ληστές εισέβαλαν στο ξενοδοχείο ακινητοποιώντας με όπλα το προσωπικό ασφαλείας και κατευθύνθηκαν προς το κοσμηματοπωλείο. Το προσωπικό του ξενοδοχείου, το οποίο εκπαιδεύεται τακτικά σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών, έδρασε άμεσα οδηγώντας τους επισκέπτες σε ασφαλές σημείο (προκαθορισμένο σημείο συγκέντρωσης), ενώ ο Διευθυντής κάλεσε άμεσα την αστυνομία. Η εκπαιδευμένη ομάδα του ξενοδοχείου ασφάλισε όλες τις πόρτες γύρω από τον χώρο της υποδοχής και τους υπόλοιπους κοινόχρηστους χώρους, απομονώνοντας τους δράστες και διαφυλάσσοντας τους επισκέπτες.

Εντός λίγων λεπτών μεγάλη αστυνομική δύναμη κατέφθασε, η οποία κατέκλεισε την είσοδο του ξενοδοχείου, αποκλείοντας κάθε έξοδο διαφυγής των δραστών. Οι δράστες στην προσπάθειά τους να διαφύγουν και αφού είχαν εξέλθει από τον χώρο του ξενοδοχείου, πυροβόλησαν με αποτέλεσμα να ανταποδώσουν οι αστυνομικοί τα πυρά, τραυματίζοντάς τους. Οι τρεις άνδρες ήταν σεσημασμένοι, συνελήφθησαν και διακομίστηκαν από την αστυνομία στο νοσοκομείο.

Με τη λήξη των γεγονότων, ο διευθυντής του ξενοδοχείου κατευθύνθηκε στο σημείο συγκέντρωσης των πελατών, ενημερώνοντάς τους για την ασφαλή λήξη του συμβάντος και παρέχοντάς τους τις αναγκαίες πληροφορίες και τη σχετική υποστήριξη. Παράλληλα, στο σημείο κατέφτασε η ηγεσία της ΕΛΑΣ καθώς και οι Τοπικές Αρχές και φορείς του τουρισμού, οι οποίοι βεβαιώθηκαν για την ασφάλεια όλων των παρευρισκομένων.

Η ομάδα διοίκησης του Creta Maris ευχαριστεί την ΕΛ.ΑΣ. και τις Τοπικές Αρχές για την άμεση επέμβασή τους, ενώ δηλώνει πλήρως ικανοποιημένη για την αντιμετώπιση του συμβάντος από το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό της.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ερντογάν διακόπτει τις εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ – Κατηγορεί τις ΗΠΑ για υποκρισία

Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εξαγωγές και εισαγωγές από και προς...

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Οι πρώτοι μήνες νοσηλείας, τα “γιατί” που τη βασάνιζαν και το κύμα αγάπης

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή της ΕΡΤ...

Ρέθυμνο: Κατασχέθηκαν πάνω 52.800 κροτίδες – Συνελήφθη ο κάτοχος τους

Συνελήφθη σήμερα (02.05.2024) το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου...