14.8 C
Chania
Friday, December 5, 2025

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το έργο εκσυγχρονισμού του δημοτικού φωτισμού στην Παλιά Πόλη των Χανίων

Ημερομηνία:

Από το Δήμο Χανίων γίνεται γνωστή η ένταξη του έργου «Εκσυγχρονισμός Δημοτικού Φωτισμού για εξοικονόμηση ενέργειας σε κοινόχρηστους χώρους της Παλιάς Πόλης Χανίων» στο ΕΣΠΑ και πιο συγκεκριμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013.

Το έργο, το οποίο έχει προϋπολογισμό 119.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), αξιολογήθηκε θετικά για ένταξη στο ΕΣΠΑ, από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κρήτης ύστερα από την ολοκληρωμένη πρόταση/αίτηση χρηματοδότησης που υπέβαλλε η νέα Δημοτική Αρχή των Χανίων στις 23 Δεκεμβρίου 2011.

Το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια νέων φωτιστικών σωμάτων, η εγκατάστασή των οποίων θα γίνει σε κοινόχρηστους χώρους της Παλιάς Πόλης με αυτεπιστασία, από τα συνεργεία του Τμήματος Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Χανίων. Οι περιοχές παρέμβασης είναι οι εξής:

Τμήμα 1: Οδός Χάληδων -όπου θα τοποθετηθούν στύλοι με φανάρια κατά μήκος του

δρόμου – και Tμήματα των οδών Κατρέ, Πάρ. Κανεβάρω & Κανεβάρω.

Τμήμα 2: Οι οδοί: Καλαίστου Επισκόπου, 2η Παρ. Καλαίστου, Κουρμούλη, Μελιδόνη, Ν. Οικονόμου, Ζερβουδάκη, Πεζάνου, Δρακοντοπούλων, Βουρδουμπά, Παρ. Γερασίμου, Δαιδάλου, Ικάρων, Γερασίμου, Επισκ. Διονυσίου, Καψοκαλυβών, Ραδαμάνθιος & Γλαύκου.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω έργο έρχεται να συμπληρώσει τα άλλα δύο έργα που έχουν ήδη ενταχθεί στο ΕΣΠΑ από τη Δημοτική Αρχή, και πιο συγκεκριμένα αυτά της κατασκευής σύγχρονων δικτύων υποδομής και σε διαμορφώσεις του Κεντρικού και Δυτικού τμήματος της Παλιάς Πόλης Χανίων, αντίστοιχα, όπως επίσης και το έργο «Πεζοδρόμηση – Διαμόρφωση Οδού Ποτιέ και Διαμόρφωση οδών Εισοδίων –Αγίων Δέκα –Δωροθέου Επισκόπου –Παρόδων Αυτών –Καραολή Δημητρίου», η μελέτη του οποίου έχει εγκριθεί με την υπ’ αριθμ. 4059/10-8-2011 Απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπαράζ σεισμικών δονήσεων ανοιχτά των Χανίων – Η γεωγραφική κατανομή των Ρίχτερ

Έντονη σεισμική κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στον θαλάσσιο...