Κατάληψη στο γραφείο του διοικητή του ΠΑΓΝΗ, Νίκου Χαριτάκη, έγινε χθες το μεσημέρι . Περίπου 100 εργαζόμενοι, διαμαρτυρόμενοι για το θέμα της αξιολόγησης, έχουν καταλάβει το χώρο, με αφορμή σημερινό έγγραφο του υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη, για απολύσεις περίπου στο 15% των εργαζομένων.
Σε πρώτη φάση ο διοικητής του νοσοκομείου, Νίκος Χαριτάκης, έχει απαντήσει ότι δεν μπορεί να γίνουν τόσες απολύσεις.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η απόλυση «κρέμεται» πάνω από τα κεφάλια 118 ατόμων νοσηλευτικού προσωπικού από το σύνολο των Κλινικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, καθώς και άλλων 50 από άλλες υπηρεσίες.
Πριν λίγο στάλθηκε στο γραφείο Βορίδη έγγραφο της διοίκησης, στο οποίο αναφέρεται ότι λόγω της κατάληψης δεν μπορούν να σταλούν στοιχεία για την αξιολόγηση, μέσα από τα οποία θα γίνουν οι απολύσεις.
Το ξέρουμε…
Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.
Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:
- - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
- - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.
Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.
Γίνε συνδρομητής
Σας ευχαριστούμε θερμά.