16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Εντυπωσιακές φωτογραφίες πτηνών της Κρήτης στην υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας στην περίφραξη του Δημοτικού Κήπου | Φωτός

Ημερομηνία:

Παρουσιάστηκε και επίσημαη υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας του Δήμου Χανίων και της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ. με Χανιώτες φωτογράφους, που έχει τοποθετηθεί στην περίφραξη του Δημοτικού Κήπου Χανίων, στην ανατολική (κεντρική) είσοδο του Κήπου, στην οδό Τζανακάκη. Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, Γιάννης Γιαννακάκης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μιχάλης Καλογριδάκης, και φωτογράφοι της πόλης, που συμμετείχαν στην έκθεση.

Στην έκθεση συμμετέχουν δέκα Χανιώτες φωτογράφοι άγριας φύσης, εκθέτοντας με τη δική τους ματιά και εμπειρία φωτογραφίσεις πτηνών της Κρήτης, σε υγροβιότοπους, βουνά, φαράγγια και ποτάμια του νησιού όλες τις εποχές του χρόνου.

«Στα Χανιά σε μία πόλη, που έχει δραστήριους καλλιτέχνες και εξαιρετικές συλλογικότητες, οι φωτογράφοι που ασχολούνται με τη φωτογράφιση της άγριας φύσης και ειδικά των πτηνών, πρότειναν να κάνουμε μία έκθεση, που αποφασίστηκε να γίνει κτήμα όλων των Χανιωτών και των επισκεπτών της πόλης μας», τόνισε σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, Γιάννης Γιαννακάκης. Μάλιστα, ο κ. Γιαννακάκης γνωστοποίησε ότι η απόφαση για την τοποθέτηση των φωτογραφιών στην περίφραξη του Δημοτικού Κήπου ελήφθη από κοινού με τους φωτογράφους, καθώς πρόκειται για ένα σημείο από το οποίο διαβαίνουν καθημερινά οι Χανιώτες και οι επισκέπτες.

Ο φωτογράφος Μάνος Παπαδομανωλάκης μπροστά από τη φωτογραφία του στην υπαίθρια Έκθεση Φωτογραφίας – Δημοτικός Κήπος Χανίων
Ο φωτογράφος Μάριος Παπαδομανωλάκης μπροστά από τη φωτογραφία του στην υπαίθρια Έκθεση Φωτογραφίας – Δημοτικός Κήπος Χανίων
Υπαίθρια Έκθεση Φωτογραφίας – Δημοτικός Κήπος Χανίων

«Με αυτόν τον τρόπο προβάλλουμε τη γνώση, που έχουν οι ειδικοί στον συγκεκριμένο τομέα, δίνοντάς μας την ευκαιρία να ταξιδέψουμε και να ασχοληθούμε και εμείς με τη φύση και το περιβάλλον. Είναι συγκεκριμένη θεματική έκθεση, που θα μείνει για αρκετούς μήνες εδώ και θ΄ αποτελέσει όχημα για μελλοντικές εκθέσεις σε δημόσιο χώρο. Πρόκειται για κινήσεις, που μας επιτρέπουν να δούμε τόσο την πόλη μας με άλλοτρόπο όσο και τους ίδιους τους εαυτούς μας», κατέληξε στην τοποθέτησή του ο κ. Γιαννακάκης.

«Ευχαριστούμε τον Δήμο Χανίων, την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ και όλους όσοι συνέβαλαν και στήριξαν την έκθεση φωτογραφίας. Ευχαριστίες εκφράζονται και προς τους συμμετέχοντες φωτογράφους, καθώς οι φωτογραφίες αυτές αποτελούν ένα δύσκολο θέμα, που απαιτεί επιμονή, υπομονή, εξοπλισμό και ψάξιμο. Οι περισσότεροι φωτογράφοι έχουν ασχοληθεί πάρα πολλά χρόνια, ενώ το πιο σημαντικό είναι ότι έχουν εξειδικευθεί αναφορικά με το είδος και τη σπανιότητα των πτηνών», επεσήμανε ο φωτογράφος, Γιώργος Μπαλαδάκης.

Υπαίθρια Έκθεση Φωτογραφίας – Δημοτικός Κήπος Χανίων
Υπαίθρια Έκθεση Φωτογραφίας – Δημοτικός Κήπος Χανίων
Ο φωτογράφος Γ. Μπαλαδάκης ξεναγεί μαθητές στην υπαίθρια Έκθεση Φωτογραφίας – Δημοτικός Κήπος Χανίων
Μαθητές του 1ου Πειρ. Γυμνασίου Χανίων στην Υπαίθρια Έκθεση Φωτογραφίας έξω από τον Δημοτικό Κήπο Χανίων
Οι Αντιδήμαρχοι Χανίων, Μ. Καλογριδάκης (αριστερά) και Γ. Γιαννακάκης (δεξιά) στην Υπαίθρια Έκθεση Φωτογραφίας – Δημοτικός Κήπος Χανίων

Στην ενασχόλησή τους με τη φωτογράφιση της φύσης και την ικανοποίηση, που αποκομίζουν από αυτή, αναφέρθηκαν παράλληλα οι Μάριος και Μάνος Παπαδομανωλάκης, πατέρας και γιος. Τέλος, στο πλαίσιο της παρουσίασης της υπαίθριας έκθεσης πραγματοποιήθηκε η πρώτη περιήγηση σε μαθήτριες και μαθητές του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Χανίων, που είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην έκθεση από τους ίδιους τους φωτογράφους.

Στην έκθεση, η οποία θα παραμείνει για αρκετό διάστημα στην περίφραξη, συμμετέχουν οι φωτογράφοι: Τάκης Δασκαλάκης, Γιώργος Μπαλαδάκης, Γιώργος Παπαδομανωλάκης, Μάνος Παπαδομανωλάκης, Μάριος Παπαδομανωλάκης, Πάνος Περαντωνάκης, Αναστάσιος Σακούλης,Νίκος Σαμαριτάκης, Φώτης Σαμαριτάκης, Αντώνης Χάμπας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...