30.5 C
Chania
Τετάρτη, 8 Ιουλίου, 2026

Εντυπωσιακή συμμετοχή στις δράσεις της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης στο Ρέθυμνο

Ημερομηνία:

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή του κοινού ολοκληρώθηκαν οι δράσεις της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης, που πραγματοποιήθηκαν από τις 4 έως τις 6 Ιουλίου 2026 στο πλαίσιο της Γιορτής Κρητικής Διατροφής στο Ρέθυμνο.

Οι εκδηλώσεις εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ανάδειξης της Κρήτης ως Ευρωπαϊκής Περιφέρειας Γαστρονομίας 2026, προβάλλοντας τον γαστρονομικό πλούτο του νησιού, την ποιότητα των τοπικών προϊόντων και τη διαχρονική αξία της κρητικής διατροφής ως πρότυπο υγείας, πολιτισμού και βιώσιμης ανάπτυξης.

Το πρόγραμμα άνοιξε το Σάββατο 4 Ιουλίου με την εκδήλωση «Γνωρίζουμε τα βραβευμένα ελαιόλαδα του Παγκρήτιου Διαγωνισμού Ελαιολάδου 2026», σε συνεργασία με τον Chef Ελαιολάδου Βασίλη Λεωνίδου. Οι επισκέπτες γνώρισαν τα διακεκριμένα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα της Κρήτης, ανακάλυψαν τα ιδιαίτερα αρωματικά και γευστικά χαρακτηριστικά τους και ενημερώθηκαν για τα στοιχεία που καθορίζουν την ποιότητά τους και τη σημασία τους στη σύγχρονη γαστρονομία.

Την Κυριακή 5 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η διαδραστική δράση «Boost υγείας και Κρητικής γεύσης», όπου μικροί και μεγάλοι δημιούργησαν μια πρωτότυπη σοκολατένια κρέμα με αβοκάντο, κακάο και κρητικό μέλι. Μέσα από μια δημιουργική εμπειρία αναδείχθηκε ότι η υγιεινή διατροφή μπορεί να συνδυάζει γεύση, φαντασία και υψηλή διατροφική αξία, αξιοποιώντας αυθεντικά κρητικά προϊόντα.

Η αυλαία των δράσεων έπεσε τη Δευτέρα 6 Ιουλίου με τη βιωματική εκδήλωση «Ζυμώματα με αγάπη και παράδοση», η οποία συγκέντρωσε εντυπωσιακή συμμετοχή, ιδιαίτερα από παιδιά. Οι μικροί επισκέπτες γνώρισαν την τέχνη του παραδοσιακού ζυμώματος και του προζυμένιου ψωμιού, ήρθαν σε επαφή με τα αρώματα των κρητικών βοτάνων και συμμετείχαν ενεργά σε μια εμπειρία που ανέδειξε την αξία της διατροφικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Κρήτης.

Η Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης, Ειρήνη Χουδετσανάκη, δήλωσε: «Η μεγάλη συμμετοχή του κοινού στις δράσεις της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης επιβεβαιώνει ότι η κρητική γαστρονομία αποτελεί έναν ζωντανό πυλώνα της ταυτότητας, της ιστορίας και του πολιτισμού του τόπου μας. Μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες αναδεικνύουμε τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα, στηρίζουμε τους παραγωγούς μας και φέρνουμε μικρούς και μεγάλους πιο κοντά στις αυθεντικές γεύσεις και τις αξίες της κρητικής διατροφής».

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης ευχαριστεί θερμά τον Chef Ελαιολάδου Βασίλη Λεωνίδου, τους διοργανωτές και τους συνεργάτες της Γιορτής Κρητικής Διατροφής, τους παραγωγούς, τους εθελοντές και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχημένη υλοποίηση των δράσεων.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τσίπρας: Σήμερα ξέρω καλά και το τι θέλω να πετύχω και το πώς θα το κάνω

«Στην πολιτική, όπως και στη ζωή, μαθαίνουμε από τα...

Επίσημη επίσκεψη της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων στα εγκαίνια του IKOS Kissamos

Η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων επισκέφθηκε το νέο IKOS Kissamos. Ο Ανδρέας Ανδρεάδης ξενάγησε τα μέλη στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του πρότυπου ξενοδοχείου στα Χανιά.