14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Εντός, εκτός και επί τα αυτά

Ημερομηνία:

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΧΑΝΙΩΝ

Φαίνεται ότι σταματά η επιπόλαια χρήση των χώρων των παλιών Δικαστικών Φυλακών όπου μπορούσε ο καθένας να διοργανώνει λογής – λογής δρώμενα στον ιερό από την «φιλοξενία» αγωνιστών χώρο.

Ουσιαστικός και εύστοχος ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής είπε ότι έχει δρομολογηθεί και προχωρά η διαδικασία για την αξιοποίηση και φύλαξη των αρχείων των δικαστηρίων στις παλιές δικαστικές φυλακές στην Γιαμπουδάκη.

Και ακόμα κάτι πολύ σημαντικό: Ο μεγάλος θάλαμος και άλλα κελιά όπου εκτελέστηκαν εν ψυχρώ από τους Ναζί Γερμανούς εισβολείς οι πατριώτες που εκρατούντο από το καθεστώς Μεταξά, που παρά τις εκκλήσεις να τους ελευθερώσουν αρνήθηκαν οι άνθρωποι του καθεστώτος, θα μετατραπούν σε μουσείο.

Να σημειωθεί εδώ ότι στον θάλαμο αυτό «φιλοξενήθηκαν» αντιστασιακοί κατά τη διάρκεια της Χούντας το 1967 μεταξύ των οποίων ο Ανδρέας Αρχοντάκης, ο Μανόλης Καρέλης και ο Γιάννης Σκουλάς από το Ηράκλειο, ο Παύλος Μπριλλάκης, ο Αντώνης Γκαζής, ο Νίκος Αγγελάκης, ο Σήφης Ζερβουδάκης και άλλοι.

Τέλος, το αρχείο των φυλακών Ιτζεδίν που μεταφέρθηκε στη φυλακή Χανίων θα αξιοποιηθεί σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού.

Νοιώθει κανείς μιάν αγαλλίαση όταν βλέπει ότι επιτέλους βρίσκουν το σωστό δρόμο τους θέματα που τιμούν το παρελθόν και καθορίζουν το μέλλον μας.

Ν.Α.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ