15.8 C
Chania
Tuesday, May 7, 2024

ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ: Η ενοποίηση του παραλιακού δρόμου

Ημερομηνία:

Πριν από κάποια χρόνια ξεκίνησε η κατασκευή του παραλιακού δρόμου από το Γεράνι μετά το CretaParadise από την μια πλευρά και από την παραλία του Μάλεμε μετά το αεροδρόμιο από την αντίθετη πλευρά με σκοπό να συναντηθούν και να δημιουργηθεί ένας δρόμος παράλληλος με την παλιά Εθνική οδό Πλατανιά – Μάλεμε που 1) θα αποσυμφορούσε την κίνηση από την Παλαιά Εθνική Οδό, 2)θα εξυπηρετούσε τα τουριστικά καταλύματα –ταβέρνες της περιοχής , 3) θα συνέβαλε στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής σε σύγχρονη βάση.     Πράγματι το παραλιακό μέτωπο στο Μάλεμε φτιάχτηκε ωραία με θέσεις πάργκιγκ για αυτοκίνητα, παγκάκια για πεζούς με πεζοδρομιακή χάραξη και φωτισμό για το βράδυ. Ανάλογη κίνηση έγινε και από την μεριά του Γερανίου, αν και λιγότερο πετυχημένη ως προς την υλοποίηση της, αλλά η άσφαλτος σταμάτησε στην περιοχή Πύργος Ψιλονέρου και απομένει περί το 1 χιλιόμετρο ασφαλτόστρωσης για την ενοποίηση του παραλιακού δρόμου.

Ενώ σε κάποια άλλη Ευρωπαική χώρα ή τουριστική περιοχή της Ελλάδος το αυτονόητο θα είχε πραγματοποιηθεί και αυτό το χλμ. φάντασμα θα είχε καλυφθεί άμεσα, εδώ όμως το χάσμα παραμένει αγεφύρωτο χρόνια χωρίς να καταλαβαίνουμε το γιατί.

Επανειλημμένες φορές έχουμε αναφέρει ότι ο τουρισμός δεν σημαίνει μόνο Πλατανιάς ούτε ο τουρισμός πρέπει να εγκλωβίζεται μόνο στον Πλατανιά, αλλά πρέπει να γίνεται ισόρροπη ανάπτυξη σ’ όλο το παραλιακό μέτωπο του Δήμου.

Για γίνει όμως αυτό, έργα όπως το ανωτέρω είναι αναγκαία και απαραίτητα αρκεί να γίνονται σωστά με διεξόδους στην παραλία, με θέσεις στάθμευσης με χώρους περιπάτου, σωστή οδική σήμανση, καλό φωτισμό, δεντροφύτευση κλπ. και δεν χρειάζεται να πάει κανείς μακριά στην Ισπανία για να δει παρόμοιες εφαρμογές. Η νέα παραλία Ρεθύμνου εδώ και 30 χρόνια είναι κοντινό μας παράδειγμα.

Με βάση τα παραπάνω κ. Δήμαρχε με το τέλος της τουριστικής περιόδου ζητάμε να προγραμματίσετε μια συνάντηση με τους φορείς του τουρισμού της περιοχής σας όπου να τεθεί το θέμα της ολοκλήρωσης του δρόμου του παραλιακού μετώπου και όποιες άλλες βελτιώσεις μπορούν να γίνουν. Στην σύσκεψη δε να κληθούν και οι ξένοι touroperators που μπορούν να μεταφέρουν την πολύτιμη εμπειρία τους από περιοχές όπως τα Κανάρια Νησιά, η Μαδέρα, η Μαγιόρκα, το Αλγκάρβε ή η Κόστα Ντελ Σολ.

Εκ του ΔΣ
Ο πρόεδρος:  Ι. Κουκουράκης
Η γεν. γραμματέας: Γ. Ατσαλάκη

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Χαμάς αποδέχθηκε την πρόταση εκεχειρίας – Τι απαντά το Ισραήλ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς επιβεβαίωσαν πως αποδέχθηκαν...

Σε Κρήτη και Αθήνα τα περισσότερα αδήλωτα όπλα – Ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο

Με εκατομμύρια όπλα, αρκετά εκ των οποίων είναι αδήλωτα, έχει...