18.8 C
Chania
Friday, December 5, 2025

ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ: Η πλατεία δίπλα στο Γυαλί Τζαμί

Ημερομηνία:

Οι κακοκαιρίες στην αρχή του χειμώνα με την φουρτουνιασμένη θάλασσα να βγαίνει έξω στην Ακτή Τομπάζη έχουν ξηλώσει πλάκες από το πλακόστρωτο της προκυμαίας εκεί, ενώ έχει φύγει ο αρμός στις περισσότερες πλάκες με κίνδυνο να αποξηλωθούν και αυτές.
      Περισσότερο όμως φαίνεται η επίδραση στην πλατεία που δημιουργήθηκε προς 2ετίας από την κατεδάφιση του λιμενικού περιπτέρου. Το χαλίκι με το οποίο είχε πρόχειρα στρωθεί η πλατεία έχει ταξιδέψει στην θάλασσα μαζί με μεγάλη ποσότητα χώματος με αποτέλεσμα να υπάρχει  χάσμα με το παρακείμενο πλακόστρωτο.

Πρέπει άμεσα να καλυφθούν οι ζημιές αυτές πριν διευρυνθούν χωρίς να περιμένουμε την νέα τουριστική περίοδο του Απριλίου.

Πέραν αυτού όμως πρέπει να γίνει σχέδιο για την μόνιμη επίστρωση της πλατείας  με πέτρα που θα δένει με το περιβάλλον, να γίνει η ονοματοδοσία της και να αναδειχθεί ο χώρος στον οποίο μπορούν να ταιριάξουν το φτερωτό λιοντάρι της Βενετίας όσο κι ένα άγαλμα  με την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα που φέτος γιορτάστηκαν τα 100 χρόνια αλλά σε λίγο κανείς δεν θα θυμάται τις γιορτές, ενώ στο εξωτερικό τα 100 χρόνια τιμώνται και συνδυάζονται με την ανέγερση κάποιου αγάλματος-μνημείου.

Τόσο το Τεχνικό Επιμελητήριο όσο και η Αρχιτεκτονική Σχολή με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων μπορούν να  συνδράμουν  στην ανάδειξη της πλατείας που αποτελεί κατ εξοχήν σημείο διέλευσης των τουριστών της πόλης μας. Το χαλίκι δεν είναι λύση.

Εκ του Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος: Ι. Κουκουράκης
Η Γεν. Γραμμ.: Γ. Ατσαλάκη

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πολάκης κατά Τσίπρα για τον… εξώστη: Δεν πήγα στο Παλλάς γιατί έχω υψοφοβία

Με ιδιαίτερα δηκτικό τρόπο απάντησε ο Παύλος Πολάκης στην...

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Χανίων: “Η υγεία δεν είναι προνόμιο είναι δικαίωμα”

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ...

Επίσκεψη της ΙΛΑΕΚ στην οικία Θεοδωράκη στον Γαλατά

Στο πλαίσιο των επισκέψεων στα μουσεία των Χανίων η ...