14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Εξάχρονο παιδί πέθανε από ασιτία στη Γάζα – Σοκ από βίντεο με εκτελέσεις αμάχων με λευκές σημαίες από τον Ισραηλινό Στρατό

Ημερομηνία:

Σοκ έχει προκαλέσει το βίντεο που αποτυπώνει τις εκτελέσεις αμάχων (ο ένας με λευκή σημαία) στη Γάζα, με τις IDF να τους θάβουν με μπουλντόζα στην άμμο.

Οι IDF εκτελούν Παλαιστίνιους που κρατούν λευκή σημαία και με μπουλντόζα τους θάβουν στην άμμο

Νέο βίντεο που δημοσιεύει το Al Jazeera έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο παραβάσεων του Δικαίου του Πολέμου από τις IDF.

Στα νέα πλάνα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας φαίνονται  ισραηλινές δυνάμεις να εκτελούν δύο Παλαιστίνιους αμάχους που προσπαθούν να περάσουν στη βόρεια Γάζα.

Ο ένας φαίνεται να κρατά μάλιστα λευκή σημαία, αλλά οι Ισραηλινοί στρατιώτες τον καταδιώκουν και τον πυροβολούν.

Ακόμα στο βίντεο φαίνεται να σκοτώνουν και τον δεύτερο που πλησιάζει ειρηνικά το σημείο ελέγχου.

Το νέο βίντεο έρχεται δύο μέρες μετά τη δημοσίευση έκθεσης της ειδικής εισηγήτριας του ΟΗΕ στην οποία αναφέρει ότι το Ισραήλ έχει προχωρήσει σε πράξεις γενοκτονίας στη Γάζα

Στη συνέχεια οι μπουλντόζες του ισραηλινού στρατού θάβουν τις δύο σορούς κάτω από τα ερείπια και την άμμο στην περιοχή.

Δείτε το σχετικό βίντεο [Σκληρές Εικόνες]

Γενοκτονία «βλέπει» έκθεση στον ΟΗΕ

Το νέο βίντεο έρχεται δύο μέρες μετά τη δημοσίευση έκθεσης της ειδικής εισηγήτριας του ΟΗΕ για τα παλαιστινιακά εδάφη, Φραντσέσκα Αλμπανέζε, στην οποία αναφέρει ότι το Ισραήλ έχει προχωρήσει σε πράξεις γενοκτονίας στη Γάζα, κάνοντας ακόμα λόγο για το ανώτερο στάδιο μιας κλιμακούμενης εθνοκάθαρσης δεκαετιών αποικιοκρατίας.

Στα συμπεράσματά της απαριθμεί τρεις πράξεις γενοκτονίας: «δολοφονία μελών μιας ομάδας, σοβαρό πλήγμα στη σωματική ή ψυχική ακεραιότητα των μελών της ομάδας και σκόπιμη υποβολή της ομάδας σε συνθήκες που αποσκοπούν στην πλήρη ή μερική φυσική καταστροφή της».

Αυτές είναι οι τρεις από τις πέντε πράξεις γενοκτονίας που περιλαμβάνονται στη Σύμβαση για την Πρόληψη και την Καταστολή του εγκλήματος της γενοκτονίας.

Η ισραηλινή αντιπροσωπεία στα Ηνωμένα Εθνη στη Γενεύη «απέρριψε πλήρως την έκθεση» αναφέροντας στην ανακοίνωσή της ότι εντάσσεται «στην εκστρατεία υπονόμευσης της ίδιας της ίδρυσης του εβραϊκού κράτους».

"google ad"

«Ο πόλεμος του Ισραήλ είναι εναντίον της Χαμάς, όχι εναντίον των παλαιστίνιων αμάχων», πρόσθεσε.

To ΔΔΔ δίνει εντολή στο Ισραήλ να αναλάβει δράση για να αντιμετωπίσει τον λιμό στη Γάζα

Δικαστές στο Διεθνές Δικαστήριο διέταξαν σήμερα ομόφωνα το Ισραήλ να αναλάβει κάθε απαραίτητη και αποτελεσματική δράση προκειμένου να διασφαλίσει πως προμήθειες βασικών τροφίμων θα διανεμηθούν χωρίς καθυστέρηση στον πληθυσμό των Παλαιστινίων στη Γάζα.

Το Διεθνές Δικαστήριο επισημαίνει πως οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα βρίσκονται αντιμέτωποι με επιδεινούμενες συνθήκες διαβίωσης και ότι ο λιμός και η πείνα εξαπλώνονται.

«Το δικαστήριο παρατηρεί ότι οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα δεν αντιμετωπίζουν μονάχα τον κίνδυνο του λιμού (…) αλλά ότι ο λιμός εδραιώνεται», τονίζουν οι δικαστές στην εντολή τους.

Τα νέα μέτρα ζητήθηκαν από τη Νότια Αφρική, στο πλαίσιο της εν εξελίξει προσφυγής της με την οποία κατηγορεί το Ισραήλ για γενοκτονία στη Γάζα.

Το Ισραήλ εμποδίζει τη βοήθεια προς τη Γάζα

Η ΜΚΟ Oxfam έκανε τους ισχυρισμούς σε μια έκθεση που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, εν μέσω αύξησης των διεθνών διαμαρτυριών για τις ελλείψεις τροφίμων, νερού και φαρμάκων στον πολιορκημένο και ταλαιπωρημένο παλαιστινιακό θύλακα.

Η υποστηριζόμενη από τον ΟΗΕ Ολοκληρωμένη Ταξινόμηση Φάσης Επισιτιστικής Ασφάλειας (IPC) έχει προειδοποιήσει ότι η βόρεια Γάζα θα μπορούσε να πληγεί από λιμό οποιαδήποτε στιγμή μεταξύ των μέσων Μαρτίου και του Μαΐου και περισσότερο από το 70% του πληθυσμού των 2,3 εκατομμυρίων της Γάζας αντιμετωπίζει «καταστροφική πείνα».

INTERACTIVE_AID_SATELLITE_GAZA_MAR28_2024-a-1711631638

Το Ισραήλ ευθύνεται για πάνω από 200 «απευθείας χτυπήματα» σε σχολεία στη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός είναι υπεύθυνος για «απευθείας χτυπήματα» σε τουλάχιστον 212 σχολεία στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με ανάλυση που υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ.

Μια έκθεση της UNICEF, του ταμείου υποστήριξης παιδιών της οργάνωσης, μαζί με δύο μη κυβερνητικές οργανώσεις, το Education Cluster και το Save The Children, αναφέρει ότι οι δορυφορικές εικόνες δείχνουν ότι τουλάχιστον 53 σχολεία στη Γάζα έχουν «καταστραφεί ολοσχερώς» από τις 7 Οκτωβρίου.

Προσθέτει ότι από τα μέσα Φεβρουαρίου, έχει σημειωθεί σχεδόν 9 τοις εκατό αύξηση στις ισραηλινές στρατιωτικές επιθέσεις σε σχολικές εγκαταστάσεις στον θύλακα.

Ομάδα ακτιβιστών σφράγισε ισραηλινό εργοστάσιο όπλων

Το δίκτυο Palestine Action των φιλοπαλαιστίνιων ακτιβιστών λέει ότι η εταιρεία στρατιωτικής τεχνολογίας με έδρα το Ισραήλ αναγκάστηκε να κλείσει το εργοστάσιό της στο Tamworth του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Η εταιρεία είχε προηγουμένως κατασκευάσει συστήματα ψύξης και διαχείρισης ισχύος για στρατιωτικά οχήματα, αλλά πουλήθηκε αφού δήλωσε ότι αντιμετώπιζε πτώση κερδών και αυξημένο κόστος ασφάλειας ως αποτέλεσμα των προσπαθειών της Palestine Action», ανέφερε η ομάδα.

«Μετά την ολοκλήρωση της πώλησης τον περασμένο μήνα, οι νέοι ιδιοκτήτες της Elite KL, που αναφέρονται ως Griffin Newco Ltd, επιβεβαίωσαν με email στην Palestine Action ότι δεν θα έχουν καμία σχέση με τους προηγούμενους ιδιοκτήτες, την Elbit, και έχουν διακόψει οποιαδήποτε κατασκευή όπλων».

«Δεν υπάρχει εναλλακτική» για την παράδοση βοήθειας μέσω ξηράς

Το Γραφείο του ΟΗΕ για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) επανέλαβε τις εκκλήσεις του για «ταχεία, ασφαλή και απρόσκοπτη διέλευση [βοήθειας] ανθρωπιστικής βοήθειας από όλες τις διαβάσεις», λέγοντας ότι «ο χρόνος είναι ουσιαστικός».

Σε ανάρτησή του στο X, η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών ανέφερε ότι «δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στη μεγάλης κλίμακας παραδόσεις βοήθειας από ξηρά στη Γάζα».

Αρκετές χώρες έχουν εκτοξεύσει βοήθεια ή συντόνισε τις παραδόσεις μέσω θαλάσσης, ωστόσο ο ΟΗΕ και άλλοι ανθρωπιστικοί παράγοντες έχουν πει επανειλημμένα ότι τέτοιες μέθοδοι είναι ακριβές και αναποτελεσματικές και έχουν καλέσει το Ισραήλ να ανοίξει όλα τα χερσαία περάσματα προς τη Γάζα.

Η ΥΠΕΞ Βελγίου επικρίνει την «αποικιοποίηση» κατά την επίσκεψη στα παλαιστινιακά εδάφη

H Hadja Lahbib καταδίκασε τη βία των εποίκων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, λέγοντας ότι «όλοι οι Παλαιστίνιοι και οι Ισραηλινοί θα πρέπει να μπορούν να ζουν ειρηνικά».

«Ο αποικισμός και η αυξανόμενη βία που διαπράττουν οι έποικοι στη Δυτική Όχθη είναι παράνομες. Πρέπει να σταματήσουν», είπε ο Λαχμπίμπ κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Ισραήλ και τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

«Το Βέλγιο έχει λάβει μέτρα και έχει λάβει κυρώσεις σε επίπεδο ΕΕ», πρόσθεσε.

O ισραηλινός στρατός σκότωσε 200 πολίτες στο νοσοκομείο al-Shifa

Καθώς το Ισραήλ συνεχίζει την πολιορκία του νοσοκομείου al-Shifa στην πόλη της Γάζας για 10η ημέρα, το κυβερνητικό γραφείο μέσων ενημέρωσης της Γάζας που διευθύνεται από τη Χαμάς ανέφερε ότι οι προκαταρκτικές πληροφορίες δείχνουν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν 200 εκτοπισμένους Παλαιστίνιους μέσα στο ιατρικό συγκρότημα.

Η δήλωση έρχεται λίγες ώρες αφότου ο ισραηλινός στρατός ισχυρίστηκε ότι σκότωσε περίπου 200 μαχητές μέσα και γύρω από τις εγκαταστάσεις από την έναρξη της πολιορκίας.

Χαμάς: «Αποκαλύψαμε σε όλον τον κόσμο το πραγματικό πρόσωπο της ισραηλινής κατοχής»

Όπως προαναφέραμε ο αναπληρωτής επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, Χαλίλ αλ-Γιαχία μίλησε στο ιρανικό Press TV.

Ο αλ-Γιαχία είπε ότι ο πόλεμος στη Γάζα αποκάλυψε την πραγματική φύση του Ισραήλ.

«Αποκαλύψαμε σε όλον τον κόσμο το πραγματικό πρόσωπο της ισραηλινής κατοχής», δήλωσε ο αξιωματούχος της Χαμάς.

Ενώ «ο παλαιστινιακός αγώνας είναι ο αγώνας όλων των μουσουλμάνων», η υποστήριξη που έδειξαν άλλες αραβικές χώρες δεν ήταν επαρκής, πρόσθεσε.

Ωστόσο, ευχήθηκε ότι «το άθροισμα αυτής της υποστήριξης θα οδηγήσει στη νίκη».

Ο αλ-Γιαχία δήλωσε επίσης στο Press TV ότι «η Αμερική θα πληρώσει ακριβό τίμημα όσον αφορά τα συμφέροντά της σε όλο τον κόσμο« για «την υποστήριξή της στο Ισραήλ».

in.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...