23.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Εξαδάκτυλος: Θα κάνει ο αστυνομικός το γιατρό; Να διορθωθεί η απόφαση απαγόρευσης διαπεριφερειακής μετακίνησης

Ημερομηνία:

Να διορθωθεί άμεσα η απόφαση που απαγορεύει τις μετακινήσεις από νομό σε νομό για επίσκεψη σε ιδιώτη γιατρό μέχρι τις 10 Μάϊου, ζήτησε μεσώ του ραδιοφώνου του ΣΚΑΙ 100.3 ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Όπως εξήγησε δεν λαμβάνει υπόψη ότι τουλάχιστον μισοί Έλληνες εξυπηρετούνται σε γιατρούς στον ιδιωτικό τομέα, διερωτώμενος μάλιστα αν ο αστυνομικός θα κάνει το γιατρό.

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος ανέφερε ως παραδείγματα ασθενείς που κατοικούν στην επαρχία και έχουν πρόσφατα υποβληθεί σε σοβαρές επεμβάσεις σε ιδιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας και χρειάζονται μετεγχειρητικό έλεγχο, ή γυναίκες που υποβάλλοντα σε εξετάσεις για τεχνητή γονιμοποίηση.

Η δήλωση που του ζητήθηκε να υπογράψει

Σχετικά με την τροπολογία για το ακαταδίωκτο των μελών της Επιτροπής των ειδικών για την πανδημία, σημείωσε ότι είναι μια λογική πρόνοια της πολιτείας που θα πρέπει να αφορά όλους όσοι εμπλέκονται στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες. Μάλιστα για αυτό ο ίδιος αποποιείται της ασυλίας μέχρι να προβλεφθεί το ίδιο για όλους τους γιατρούς.

Όπως εξήγησε άλλο είναι λειτουργώ σε καιρό ειρήνης και άλλο σε πολεμικές συνθήκες σε μια ολοκαίνουρια ασθένεια με πίεση που το σύστημα δεν την αντέχει.

Σημείωσε ότι αν κάποιος γιατρός βρεθεί απέναντι σε κατηγορία για την αντιμετώπιση κορωνοϊού θα αθωωθεί αλλά μέχρι να συμβεί αυτό θα ταλαιπωρηθεί και θα γίνει ένα ράκος. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι ο ίδιος τον Αύγουστο έλαβε επιστολή από ένα πρόσωπο που του ζητούσε να υπογράψει ότι αναλαμβάνει την ποινική και αστική ευθύνη για όποιον πάθει κάτι από τη χρήση της μάσκας

Όπως είπε, υπέγραψε τη δήλωση, και ζήτησε να λάβει αντίστοιχη για ό,τι πάθει όποιος ακούσει τον άλλον και δεν φορέσει μάσκα. Δεν πήρε όμως ποτέ απάντηση.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καιρός Πάσχα: Όλοι θα σουβλίσουν με ήλιο… εκτός από την Κρήτη

Άστατος θα είναι ο καιρός μέχρι το Μεγάλο Σάββατο καθώς αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες, ενώ...

Στην Κρήτη δε σούβλιζαν αρνί – Όλα τα έθιμα του Πάσχα

Κείμενο: Α. Νομικός Το κάψιμο του Ιούδα Στην Κρήτη, τα έθιμα...

“Οι Λαμπάδες” της Μ. Παρασκευής – Έθιμα του Πάσχα στην Αργυρούπολη Ρεθύμνου

Οι ενορίτες - κάτοικοι της Αργυρούπολης, για να τιμήσουν...