Συγκεκριμένα σύμφωνα με την Dailymail, οι δικηγόροι του Κρίστιαν Μπρούκνερ, έχουν καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης καθώς έχει συμπληρώσει τα 2/3 της ποινής των 21 μηνών που του έχει επιβληθεί για υποθέσεις ναρκωτικών στο Κίελο της Γερμανίας.

Πλέον οι εισαγγελείς φοβούνται ότι ο 43χρονος μπορεί να φύγει από τη χώρα μετά την απελευθέρωση του, κάνοντας εν συνεχεία αδύνατο τον εντοπισμό του και τη δίωξη του για την εξαφάνιση της Μαντλίν.

Η αίτηση αποφυλάκισης έχει πλέον φτάσει στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Καρλσρούης και οι αξιωματούχοι αναμένεται να αποφασίσουν εντός της επόμενης εβδομάδας εάν θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος.

Το 2011 ο Μπρούκνερ καταδικάστηκε σε 21 μήνες φυλάκιση για συμμετοχή σε εμπόριο ναρκωτικών, καθώς με προμήθευε με μαριχουάνα VIP πελάτες.

Ο καταδικασμένος για παδιοφιλία και βιασμό είναι ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν από το παραθεριστικό θέρετρο Πράια Ντα Λουζ το 2007 στην Πορτογαλία.

Οι Γερμανοί εισαγγελείς έχουν δηλώσει ότι έχουν αποδείξεις πώς η μικρή Μαντλίν είναι νεκρή.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα δήλωσε στη Sun, ένας Γερμανός γνώστης των ερευνών: «εάν το ανώτατο δικαστήριο αποφασίσει να τον ελευθερώσει τότε θα είναι πολύ σοβαρό πλήγμα στην υπόθεση. Θα μπορούσε να εξαφανιστεί και δεν θα ήμασταν σε θέση να τον στείλουμε σε δίκη. Παλεύουμε ώστε να βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου».

Η νομική ομάδα του κατηγορουμένου έχει επίσης, μεταφέρει την υπόθεση στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ισχυριζόμενη ότι υπήρξε παραβίαση στο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης όταν ο Μπρούκνερ εκδόθηκε από την Ιταλία στη Γερμανία.

Ο Μπρούκνερ επέστρεψε στη Γερμανία το 2018, με το ένταλμα που εκκρεμούσε για τις υποθέσεις ναρκωτικών.

Παρ’ όλ’ αυτά, έχει καταδικαστεί και για το βιασμό μίας 72χορνης Αμερικανίδας στο θέρετρο Πράια Ντα Λουζ το 2005.

Τον Δεκέμβριο, καταδικάστηκε σε επτά χρόνια για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ωστόσο κατέθεσε έφεση και σύμφωνα με το γερμανικό δίκαιο η ποινή φυλάκισης δεν μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα.

Μακρά ιστορία εγκληματικής δραστηριότητας

Ο Μπρούκνερ έχει μακρά ιστορία εγκληματικών δραστηριοτήτων αφού είχε φυλακιστεί αρχικά σαν έφηβος για σεξουαλική παρενόχληση ενός εξάχρονου.

"google ad"

Αφότου αποφυλακίστηκε το 1996 στα 19 του εγκατέλειψε τη Γερμανία και όσο ήταν στο εξωτερικό διέπραξε σωρεία εγκλημάτων, συμπεριλαμβανομένων διαρρήξεων και σεξουαλικών επιθέσεων και το 2006 καταδικάστηκε στην Πορτογαλία επειδή έκλεβε καύσιμα για ένα βαν στο οποίο διέμενε ενώ ήταν άνεργος και άστεγος.